algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

El PSM paralitza les obres de rehabilitació de l'antic traçat

La plataforma prodesviament es planteja tallar la carretera d'Inca

La reobertura de la línia de tren Inca-Manacor ha assolit connotacions dramàtiques en el seu pas per Petra, on el projecte s'ha detingut a l'abandonada estació després de diverses reunions, recollides de firmes i creuaments de manifestacions entre polítics locals i autonòmics, i veïns favorables i contraris que el pas pel centre urbà sigui amb l'antic traçat o es desviï pels afores, entre el cementeri i la rotonda. El darrer capítol es va iniciar dilluns, quan els topògrafs de Serveis Ferroviaris de Mallorca, empresa vinculada amb la Conselleria d'Obres Públiques, començaren a fer feina, marcant i agafant dades.

Dimarts, les obres d'execució per l'antic traçat s'activaren en el centre urbà i, davant d'aquesta situació, el batle de Petra, Joan Font (PSM), ordenà paralitzar el projecte, que no tenia el pertinent permís de la Sala. Des que es començà a parlar d'aquest pla, tant l'equip de govern nacionalista com una àmplia representació veïnal "més de 300 residents" s'han oposat frontalment que el tren transcorri per l'antic traçat.

A més, s'ha de tenir en compte que divendres passat, les parts implicades acordaren al Consolat de la Mar de Palma crear una comissió de feina per consensuar la millor opció possible. En aquesta entrevista, el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, va garantir que el projecte quedava paralitzat fins que la comissió citada no s'hi pronunciàs. En aquest sentit, s'entenia que el procés d'expropiacions es desactivava momentàniament.

Davant l'inici de les obres, ahir el portaveu de la plataforma prodesviament, Miquel Duran, expressava la seva indignació: «Ens sentim enganats, i ens plantejam seriosament tallar la carretera d'Inca. Antich s'ha rigut de nosaltres i ens continuarem mobilitzant i fent reivindicacions». Tant veïns partidaris del desviament com polítics de l'equip de govern local han denunciat reiterades vegades la «manipulació política per part del PSOE» que, segons el seu parer, no dóna llum verda a les seves peticions. Els socialistes no aconseguiren un sol regidor a les darreres eleccions municipals.

Primavera  
Ahir començà la primavera, i en aquesta mateixa estació, però l'any 2003, s'ha d'inaugurar la línia ferroviària Inca-Manacor. Avui dia, la immensa majoria de petrers i de petreres veuen molt complicada aquesta intenció del Govern. N'hi ha que fins i tot suggereixen que deixin Petra per «lo darrer», davant tanta polèmica i mobilització veïnal i política per un costat i per l'altre. L'Ajuntament no considerà prioritari convocar una consulta popular, i els interrogants no fan res més que crispar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.