algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Son Llàtzer obre les primeres places de diàlisi mentre s'intensifiquen les protestes

CCOO i CSIF denuncien ara abús sobre els vigilants

La unitat d'hemodiàlisi a l'Hospital de Son Llàtzer ja és oficialment activa amb nou llits que s'incrementaran fins a 32 "duplicables en cas de necessiatt" en un futur pròxim. La consellera de Salut, Aina Salom, visità ahir aquesta unitat, a càrrec del doctor Joan Gascó, acompanyada pel director d'àrea, Joan Buades; el gerent de l'hospital, Josep Pomar; i la presidenta de l'Associació de malalts renals, Manuela de la Vega, que ha destacat la qualitat dels nous filtres emprats i de les instal·lacions.

Segons el cens de malalts realitzat el mes de gener passat, a l'àrea d'influència de Son Llàtzer es tracten actualment 103 malalts renals. En un altre ordre de coses, la consellera Salom afirmà que se sent sorpresa per les accions sindicals "per part de CCOO i CSIF d'una banda, i del comitè d'empresa de Gesma per una altra" que aquests dies s'enfronten a l'Ibsalut. Els membres de CCOO i CSIF complien ahir el seu setè dia de tancament a les seus de l'Ibsalut i la Conselleria d'Interior, denunciant de pas un abús laboral sobre els vigilants de l'empresa Trablisa que controla aquests centres. Els representants sindicals denuncien torns laborals il·legals per a aquests treballadors, igualment que tractaments «vexatoris» per part de l'Ibsalut.

De la seva banda, Salom digué que no «se sap molt bé el perquè de la protesta» sindical, atès que «les converses van bé i que el calendari consensuat amb tots els sindicats continua en marxa» per tractar les exigències presentades: homologació salarial i laboral per a les xarxes sanitàries públiques de Balears, setmana de 35 hores i actualització de sous per recuperar el poder adquisitiu perdut els darrers anys. Salom també confirmà, una vegada més, que no té cap intenció d'acomiadar el director de Gesma, Josep Maria Carbonero, del qual defensà la tasca envers el comitè laboral de l'empresa que gestiona els hosspitals General, Joan March i Psiquiàtric.

Mobilitzacions a Son Dureta
Treballadors de l'hospital de Son Dureta donen suport amb les seves mobilitzacions als sindicalistes de CCOO i CSI-CSIF tancats a l'Ibsalut i Es Pinaret des del dia 14 de març. La consellera Salom diu que sempre hi ha hagut diàleg amb els sindicats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.