cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Un grup peninsular i un d'illenc, interessats a comprar Majorica

Cap d'ells no garanteix la producció de la perla a la ciutat

El futur de Majorica passa necessàriament per l'ampliació de capital per part dels accionistes de l'empresa perlera o bé que un grup inversor la compri finalment. En aquest sentit, dues empreses estan interessats en l'adquisició de Majorica, actualment en suspensió de pagaments. Fonts solvents han explicat a aquest diari que una d'aquestes empreses és una indústria molt important amb seu en el nord d'Espanya, encara que no està relacionada ni amb la fabricació de perles ni tampoc de joies.

Així mateix, es coneix l'existència d'una altra empresa de Mallorca que es dedica a la comercialització i venda de perles i està interessada en la compra de Majorica. No obstant això, les mateixes fonts han assegurat que tant la primera com la segona firma no estan interessades en la producció industrial de les perles. Per tot plegat, l'adquisició de Majorica per part d'aquestes dues empreses esmentades, en cap cas no garanteix els llocs de feina dels actuals empleats.

Tanmateix, les negociacions de compra i venda són paral·leles als intents frenètics per part de Govern i accionistes de trobar una entitat financera que aporti el capital suficient per reflotar Majorica. Per la seva banda, els accionistes anunciaren als treballadors durant la reunió celebrada dilluns passat a l'Hotel Bellver de Palma, que si no podia arribar a una solució, es plantejava la possibilitat de negociar amb algun comprador o nou accionista que injectàs capital. Tot plegat, les intencions dels accionistes i del Govern segurament s'aclariran demà divendres, que és la data límit que els treballadors han atorgat a ambdues bandes.

Tanmateix, de tota aquesta llarga crisi, la part que més pateix és la humana. Els treballadors ja duen suportant massa dosis d'incertesa. Tant és així, que a hores d'ara no han cobrat el 25 per cent restant de la nòmina del passat mes de febrer, com tampoc la paga extraordinària del mes de març. Així mateix, els obrers desconeixen si cobraran la nòmina de març. Amb la presentació de la suspensió de pagaments el passat 5 de març, el temor dels treballadors és que tot acabi en fallida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.