algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Agents de municipis petits demanen l'equiparació amb la resta de policies

Si tenen menys de 5.000 habitants, tan sols són considerats com a «auxiliars»

Els agents de Policia que treballen en municipis que no superen la xifra de 5.000 habitants reivindiquen la seva equiparació als cossos de Policia de la resta de municipis de les Illes Balears. Segons la Llei de règim local, els agents dels municipis que no superin aquesta xifra d'habitants tan sols tenen la consideració professional en la categoria «d'auxiliar de policia», sense la possibilitat de poder accedir a una de superior.

«Ens exigeixen els mateixos requisits i tenim les mateixes funcions i obligacions que els de qualsevol municipi, però no ens podem constituir com a cos de Policia», expliquen els representants dels agents afectats, els quals asseguren que negocien des de fa quatre anys les seves reivindicacions amb la Conselleria d'Interior. Aquests representants expliquen que les seves demandes no tenen un caràcter econòmic, «sinó poder constituir un cos de Policia amb càrrecs fins al nivell de sergent, aconseguir una titulació que ens permeti accedir a altres càrrecs de l'administració i assolir una equiparació amb la resta de cossos de les Illes».

Les negociacions amb la Conselleria d'Interior asseguren que avancen a bon ritme. Des de la Conselleria es va demanar per escrit a tots els batles d'aquests municipis la seva opinió sobre l'oportunitat de les reivindicacions dels agents. Els representants asseguren que la resposta positiva a les seves demandes va ser «absolutament majoritària». Així mateix afirmen que el canvi polític que hi hagué en el Govern balear va perjudicar unes negociacions que ja estaven començades amb l'equip anterior. «Tenim la sensació que tot va haver de començar de nou perquè la pregunta als batles, per exemple, ja s'havia feta per part de l'equip anterior de la Conselleria», asseguren.

El Pla
Els agents afectats per la llei que no els permet superar la categoria «d'auxiliars de policia» creuen que la situació s'hauria pogut solucionar si s'hagués creat un cos de policia mancomunada. «La majoria de municipis de la Mancomunitat del Pla no superen els 5.000 habitants, amb la qual cosa tots els agents estam a la mateixa situació. Si s'hagués creat una policia mancomunada quan es va parlar del projecte, tots tindríem aquesta situació arreglada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.