muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Les plantes d'escòries, cendres i envasos funcionaran aquest estiu

La producció de residus desborda els objectius del pla director

Els dipòsits d'escòries i cendres de la incineradora i la planta d'envasos començaran a funcionar a Son Reus a final del proper juliol, segons les previsions del conseller executiu de Medi Ambient del Consell, Miquel Àngel Borràs. Segons el màxim reponsable en la gestió dels residus de l'Illa, «la planificació de la construcció de les plantes de tractament està complint els terminis. Després dels dipòsits d'escòries i cendres, i la planta d'envasos, les passes següents seran les plantes de metanització, compostatge i residus animals i sanitaris, que començarien a treballar al llarg del 2003».

Aquesta darrera ja hauria d'estar funcionant perquè fou declarada d'urgència durant la darrera crisi de les vaques boges, però falta solucionar el finançament per part del Govern autonòmic. Miquel Àngel Borràs hi preveu una ràpida resolució, però, així i tot, les obres no s'iniciarien fins el final d'enguany i durarien un mínim d'11 mesos. Enguany també començaria a operar una altra planta de compostatge a Calvià. El funcionament d'una nova planta de tractament d'envasos aturarà la que, provisionalment, està operativa a Alcúdia, però el Consell està estudiant aplicar-hi altres usos.

Durant el 2001, apuntà Borràs, «el volum de residus tractats a Mallorca fou de 520.000 tones, inclosa la recollida selectiva, quan el pla director sectorial preveia una estabilització en 470.000. Restant la recollida selectiva, que fou de 145.000 tones, ens queden 375.000 tones, de les quals 300.000 s'incineraren (capacitat màxima) i les altres 75.000 anaren a abocadors controlats, la qual cosa representa un 14'4 per cent». La incineració funcionà al màxim durant tot l'any passat a causa de l'augment de la producció de residus, que, alhora, fou conseqüència, en bona part, de l'increment de la població.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.