algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

El TSJB ratifica la preservació de l'Anei de s'Algar de Portocolom

Desestimat el recurs contra el decret de batlia que retira el permís

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat per l'empresa Jolana S.L. contra la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma en la qual es desestimava el recurs inicial, presentat per la mateixa empresa contra el decret de batlia de l'Ajuntament de Felanitx, en què es denegava la llicència d'obra concedida per la Comissió Insular d'Urbanisme de Mallorca per construir un xalet de grans dimensions "amb un pressupost de més de 100 milions de pessetes" a l'Anei de s'Algar de Portocolom.

El 1997, davant la negativa de l'Ajuntament de Felanitx de concedir la llicència d'obra, Jolana S.L. va sol·licitar una subrogació de competències al Consell de Mallorca i aconseguí així el permís de construcció. Aquest fet provocà la reacció immediata de l'Ajuntament "que va acordar en ple recórrer contra la llicència atorgada per la CIUM" i del grup ecologista GOB, que denuncià la il·legalitat que suposava la construcció de l'edifici en una àrea natural protegida.

Ja l'any 2000, el batle, Miquel Riera (PSOE), firmà el decret recorregut posteriorment per l'empresa basant-se en els informes fets pels tècnics de la Sala. En aquests consta que no es pot construir en aquesta zona perquè és a l'àrea de protecció territorial dels 250 metres de la mar establerta en les Directius d'Ordenació Territorial (DOT). L'actual primer edil felanitxer, Miquel Julià (UM), ha expressat la seva satisfacció per la sentència del TSJB i afirma que demostra que «l'Ajuntament anava ben encaminat quan denegà la llicència. Crec que podem dir que s'Algar està definitivament salvat. A part del seu valor natural, aquesta zona és molt estimada pels felanitxers i molts d'altres veïns».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.