cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

Aeca reclama el retard «immediat» de l'ecotaxa per recuperar mercats

Lamentà que el Govern «no valori» les aerolínies amb seu a les Illes

El president de l'Associació espanyola de Companyies Aèries (Aeca), Felipe Navío, afirmà ahir que si en pocs dies no es retarda l'ecotaxa, no hi haurà temps material de recuperar els mercats pel que resta d'enguany. Navío realitzà aquestes declaracions en la reunió de l'Associació Balear de Directius que es dugué a terme ahir a la Fundació La Caixa. Segons el dirigent d'Aeca, «s'ha d'animar el sentit constructiu i no de confrontació», però demanà al Govern que «es decideixi prest perquè els mercats no reaccionen d'un dia cap a l'altre i el que no s'hagi venut en Setmana Santa és molt difícil d'aconseguir».

Felipe Navío, que parlà del panorama del transport aeri després dels esdeveniments de l'11 de setembre, digué que «els països competidors nord-africans ja fa temps que actuen en els mercats, mentre aquí només generam notícies negatives». La millor solució, pel president d'Aeca, «és aparcar l'ecotaxa i començar a treballar junts». El dirigent empresarial lamentà que ni el Govern ni la societat balear valoren de manera adequada les companyies aèries que tenen seu a les Illes, malgrat que representen un sector que manté 7.000 llocs de feina directes i 21.000 més d'indirectes.

Felipe Navío destacà la situació d'incertesa que pateixen les aerolínies després de l'11-S, amb cancel·lacions de reserves i descens de l'ocupació, que arriba fins al 30% en els vols intercontinentals i se situa en el 15% dels europeus. Així mateix denuncià la política d'Aena, d'apujar les taxes malgrat la mala situació que pateix el sector, una circumstància que contrasta amb les polítiques d'altres països de la UE.

En relació a les queixes dels usuaris illencs per la reducció de freqüències entre les Illes, Navío considerà que les empreses privades han de ser rendibles i «són altres institucions les que han de garantir la qualitat del servei». Pel president d'Aeca, «declarar les línies entre les Illes i la península d'interès públic, com demana el Govern al Ministeri de Foment, no garanteix l'augment de freqüències sense una subvenció a les empreses que prestin el servei». Una solució millor és, per Navío, l'augment dels descomptes als residents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.