algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Tornen les aturades a Son Dureta i Gesma, malgrat l'oferta de diàleg

Els sindicats diuen que «les promeses no inspiren confiança»

Devers 300 treballadors es tornaren a manifestar ahir a la porta de l'Hospital Universitari de Son Dureta (HUSD), en «desconfiar» de les «promeses no escrites» que ha fet el Govern balear per acabar amb el greuge comparatiu en salari i nombre setmanal d'hores treballades que pateixen els treballadors de l'antic Insalud envers el personal sanitari de la Comunitat Autònoma. Aquest «treballa una mica menys i cobra una mica més», segons els portaveus dels sindicats CCOO i CSIF, convocants de les protestes.

També ahir s'intensificaren les protestes encapçalades pel personal de l'empresa pública Gestió Sanitària de Mallorca, que recullen signatures en què demanen la dimissió del seu director, Josep Maria Carbonero, i dels consellers Aina Salom i Eberhard Grosske. Tot i que els centres que fins l'1 de gener passat depenien de l'Insalud "com Son Dureta o les fundacions de Son Llàtzer i Manacor" han estat transferits al Govern balear, aquest no els ha assimilat directament a les condicions laborals dels treballadors autonòmics, alhora que ha mantingut els règims jurídics de les fundacions Hospital de Manacor i Hospital de Son Llàtzer, contràriament a la intenció manifestada abans del traspàs de competències.

El director del Servei Balear de la Salut, Juli Fuster, ja ha emplaçat els sindicats a una mesa sectorial per divendres, en què es posaran sobre la taula els projectes per a l'homologació i la reducció de jornada. CCOO i CSIF, emperò, mantenen les seves propostes.

Una comissió de sanitat  
El grup parlamentari del PP ha demanat la creació d'una comissió específica per tractar temes de sanitat, la qual diferenciaria els seus objectius de l'actualment existent, d'afers socials. El volum econòmic de la Conselleria de Salut n'aconsella un control específic... però les accions de Salut estan coordinades amb les d'afers socials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.