nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Manca d'acord entre Govern i Majorica, que manté la suspensió de pagaments

Els comitès de botiga i fàbrica de perles convocaren ahir una reunió entre totes les parts

La crítica situació de Majorica resta igual de bloquejada que des de fa dos mesos. Aquest fet que s'evidencià ahir en el decurs de la reunió convocada pels comitès de botiga i fàbrica de perles, a la qual també assistiren els representants de totes les parts implicades: la direcció de l'empresa, les conselleries d'Hisenda, Comerç i Indústria, Treball; els sindicats d'UGT i CCOO, així com els dos comitès. L'encontre entre les parts, que es va celebrar a l'Hotel Bellver de Palma, només va tenir caràcter informatiu, la qual cosa féu que les parts no aportassin res de nou i que, un dia més, tot romangui bloquejat.

Els accionistes de l'empresa perlera segueixen sense aportar el capital necessari per reflotar Majorica, el Govern no aporta els 700 milions de pessetes que es va comprometre a avalar. Ara per ara, l'única cosa que està assegurada és l'aportació del Ministeri de Treball de 250 milions de pessetes destinades a pagar les prejubilacions. Així mateix, els accionistes de Majorica tampoc no es varen comprometre a aixecar la suspensió de pagaments. Més encara, segons el sindicat de Comissions Obreres, «el jutge de Manacor ja ha admès a tràmit l'esmentada suspensió», va comentar Rafel Borràs.

Durant la reunió mantinguda ahir a Palma, els treballadors de Majorica varen sol·licitar a totes les parts implicades que es fes efectiu el preacord signat el passat dia 21 de gener del 2002, el qual recollia el nombre total de prejubilacions com també les baixes incentivades i les condicions. «Ells ens exigien l'acord social i ja l'hem assolit, però ara resten tots els altres compromisos sense fermar», afegí Borràs. Per la seva banda, el director general de Treball, Fernando Galán, va expressar ahir que la seva conselleria no té coneixement de l'existència de compradors interessats a adquirir el patrimoni immoble de la indústria perlera manacorina: «En qualsovol cas, deu ser l'empresa la que manté aquests tipus de contactes».

De moment, els treballadors no han fixat noves mobilitzacions encaminades a pressionar totes les parts per salvar Majorica. Sembla que les intenses manifestacions i protestes protagonitzades pels obres en el decurs de la passada setmana, no han servit per millorar la situació crítica que travessa l'empresa. Més lluny d'això, La confusió i la incertesa són els sentiments que recauen sobre tots els empleats de Majorica. La Conselleria de Treball va voler deixar clar que l'assistència a la reunió d'ahir «no es pot interpretar de cap de les maneres com un acte de marginació al comitè de joies», en resposta a les acusacions d'UGT i comitè d'aquest sector i afegeix que «la decisió d'anar a la reunió ha estat una decisió col·lectiva del Govern».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.