algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Ajuntament d'Alcúdia i CIM negocien com restaurar les murades medievals

Fodesma consolidarà de manera urgent la porta de Sant Sebastià

L'Ajuntament i el Consell negocien un pla per restaurar les muralles medievals de la ciutat. Aquest ambiciós projecte s'ha activat a causa del deficitari estat de conservació que presenta bona part de la fortificació i que necessita una millora a curt termini. De la inspecció realitzada pels tècnics, es dedueix que la porta de Sant Antoni i la murada propera necessiten una intervenció urgent. A la porta, principalment a les torres, hi ha una quantitat important de blocs de pedra erosionats i que necessiten ser reemplaçats.

A més, a la cara interior de la murada s'està desfent el murter que compacta les pedres. Tal és el mal que moltes de les peces surten i només s'aguanten per gravetat. En aquesta zona és urgent envestir una feina de consolidació amb materials adients. Aquesta serà la primera actuació que s'ha pactat dur a terme i que serà executada per una brigada d'operaris especialitzats de Fodesma. Tot i que el pressupost d'aquesta obra puja a 138.000 euros (23 milions de pessetes), l'Ajuntament només hauria de pagar el material.

D'altra banda, l'actuació més contundent s'ha d'executar a la major murada nord que es troba en un avançat estat de degradació. Al tram que tanca l'escola Porta des Moll s'haurà de realitzar una reconstrucció parcial d'alguns murets i consolidar l'estructura d'algunes parts que, materialment, es desfan. En aquesta segona fase el gran escull a superar és el del finançament. Segons un projecte redactat per l'Ajuntament, aquesta obra suposaria una despesa d'uns 90.000 euros (15 milions de pessetes). El regidor de Patrimoni, Miquel Llompart, esmenta que el CIM s'ha compromès amb una partida dels seus pressuposts però encara no s'ha fixat la quantia d'aquesta. Llompart supedita la intervenció a la participació del Consell en les despeses.

Llompart assegura que la millora de les murades s'ha convertit en una prioritat patrimonial després que el consorci de la Ciutat romana de Pollentia ja hagi començat a funcionar. El regidor ha deixat clar que la rehabilitació dels fragments que queden de la gran murada renaixentista hauran d'esperar a més endavant. Com a part complementària a l'embelliment de la murada, l'Ajuntament té previst enllestir el tancament al trànsit del darrer tram del camí de Ronda. En l'empedrat la Sala hi gastarà 180.000 euros (30 milions de pessetes) entre enguany i l'any vinent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.