muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
13°

Els pares que vulguin adoptar un nin hauran de fer un curs de formació

Constarà de quatre sessions i permetrà agilitar la tramitació

Les parelles de les Illes Balears que vulguin adoptar un infant, tant de l'Estat espanyol com d'un país estranger, hauran de sotmetre's a un curs de formació previ per tal d'obtenir el certificat d'idoneïtat per part de la Comissió Assessora del Consell Insular de Mallorca i que la seva sol·licitud sigui tramitada. Així ho va fer públic ahir la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, que estigué acompanyada per la responsable de Serveis Socials del CIM, Josefina Sintes, en la presentació del nou protocol d'adopcions que té, «des d'ara mateix», plena vigència.

«Millorar el procés d'adopció i potenciar la participació activa dels pares en la recerca de la família» són els objectius fonamentals d'aquest nou protocol, manifestà Sintes. La responsable de Serveis Socials del CIM explicà que en els tres anys de legislatura «hem rebut 683 sol·licituds d'adopció», cosa que suposa una mitjana de «226 sol·licituds per any», de les quals només un 50% «es fan realitat». El 50% restant correspon a pares «que s'espanten i deixen de voler adoptar un infant».

Pel que fa al procés d'adopció, aquest consta de sis passes. En primer lloc, cada primer i tercer dilluns de cada mes es realitza una sessió informativa amb els pares interessats a adoptar un infant. Seguidament, se'ls ofereix un curs de formació que consisteix en quatre sessions, una per setmana, en què «se'ls explica tot el que implica l'adopció» per tal que decideixin «si continuen endavant» per obtenir l'acreditació per ser pares. A continuació, un equip compost per nou tècnics del Consell fa un informe psicosocial als pares que es diferencia del de les entitats privades pel fet que aquest està finançat pel CIM o, si es tracta d'adopcions de tipus internacional, ho fa en col·laboració amb les Entitats Col·laboradores en Adopcions Internacionals (ECAI).

Una vegada que els pares han obtingut el permís d'idoneïtat que concedeix el Consell Assessor després de valorar els informes tècnics, les parelles tenen dret a la tramitació per adoptar. Finalment, i adoptat el fill, es fa un seguiment de l'infant per valorar-ne l'adpatació en la seva nova família. La idea és «agilitar el procés» "que ara es resoldrà en 4 mesos" per tal que l'espera no sigui tan traumàtica» com abans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.