cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.54°
10°

L'acusat del crim de Can Picafort es declara innocent

José Antonio Espejo Martín, l'home que està acusat d'assassinar un amic seu amb el qui va compartir diverses copes la nit del crim a Can Picafort, va mantenir ahir davant del jurat popular que era innocent. El fiscal Gabriel Rul·lan i el lletrat Joan Fluxà, com a acusació particular, sol·liciten contra aquest home 20 anys de presó. El lletrat Antoni Albertí defensa que és innocent i en demana l'absolució.

Els fets varen ocórrer la nit de l'1 d'octubre de l'any 2000. Félix Lamela, la víctima, i l'acusat vivien al mateix edifici. Aquella nit varen estar prenent copes en dos bars de la zona on, segons varen ratificar ahir alguns testimonis, se'ls va veure discutir. L'acusat va reconèixer ahir que va estar amb la víctima aquella nit, i ambdós es varen beure «diversos cubalibres». Malgrat la insistència del fiscal, José Antonio, paleta de professió, va negar, no només que discutís amb la víctima sinó que marxassin junts del bar. L'acusat va explicar que es va quedar al bar parlant amb un amic i que va sortir molt després que ho fes Félix.

En entrar a l'edifici en el que viu va descobrir la víctima estesa al terra sobre un gran bassal de sang. El fiscal li va preguntar diverses vegades si va ser ell qui va produir més de 30 ganivetades a la víctima, encara que sempre va trobar la mateixa resposta: «No vaig ser jo, aquella nit no portava cap navalla. Félix era molt amic meu i no tenia cap motiu per assassinar-lo».

A preguntes del seu advocat, l'acusat indicà que Félix era una persona que tenia problemes econòmics i que havia mantingut una discussió a ca seva casa per unes persones que volien treure'l del pis. L'acusat insinuà que una tercera persona podria haver matat la víctima abans que ell arribàs a l'edifici.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.