algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

La plataforma «Tren per defora» simula els efectes de l'antic traçat

Els afectats han creat un fons en el qual cadascú aporta 100 euros

Els veïns de Petra que integren la plataforma «Tren per defora» protagonitzaren ahir dematí un nou acte reivindicatiu. Després de manifestar-se divendres passat davant el Consolat de la Mar, l'objectiu marcat per ahir consistia en simular la divisió de la localitat del Pla i els múltiples inconvenients que, en la seva opinió, suposaria la recuperació de l'antic traçat ferroviari. L'esmentada simulació s'activà a les dotze i es va donar per finalitzada devers la una i mitja.

Els partidaris del desviament "més de 300" instal·laren barreres i rètols en els carrers Manacor, Font, Forà, Monterrey, carretera de Son Serra i Camí de Son Fogó, vies afectades per l'antic recorregut del tren que, en teoria, ha de tornar la pròxima primavera. La intenció principal dels organitzadors de tot això era la de conscienciar la ciutadania «dels efectes que acompanyaria a aquesta rehabilitació».

Un dels portaveus detallà que s'han comptabilitzat unes 39 empreses que es veurien molt perjudicades amb el pas del tren per l'interior de la vila. Per tot plegat, els manifestants han anunciat que seguiran reivindicant el seu posicionament "el mateix que defensa l'Ajuntament", i «si és necessari, ens fermarem tots a les vies en senyal d'oposició a aquest pas». Fins i tot ja s'ha creat un fons econòmic en el qual, en un principi, cada ciutadà aporta cent euros. Llavors, la constitució d'una comissió de treball per decidir una opció consensuada haurà d'agafar el tren del beneplàcit comú.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.