algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Continua el tancament de caps de CCOO i CSI a l'IB-Salut i es Pinaret

Demanen «equiparar els sous de tot el personal de la sanitat pública»

Una vintena de delegats sindicals de CCOO i CSI-CSIF romanen tancats, amb caràcter indefinit, a la seu de la Conselleria d'Interior (es Pinaret) i a l'IB-Salut amb la intenció que «l'Administració convoqui una negociació seriosa i àgil per equiparar els sous de tot el personal de la sanitat pública i establir un calendari de negociacions per a l'execució de l'equiparació». Ambdós sindicats exigeixen la renegociació de l'acord de la Mesa General, de 18 de desembre, que exclou de la pujada salarial acordada per a tot el personal de la Comunitat, el personal del Serbasa i de l'anterior Insalud i Gesma.

Aquestes dues organitzacions sindicals reclamen la dotació de fons addicionals suficients que permetin fer extensiva la pujada salarial a tots els col·lectius exclosos del citat acord, tema, que segons els sindicats «és necessari tractar en la mesa sectorial de Sanitat». La pujada anual aprovada per la mesa de negociació que exclou els treballadors de la sanitat pública, oscil·la entre els 339 i els 492 euros (entre 61.500 i 82.000 pessetes).

També es denuncien L'«incompliment per part de l'IB-Salut dels seus propis compromisos quant a l'homologació salarial, jornada, complements variables i condicions de feina», diuen. Per la seva part l'Administració ha convocat, per al dia 22 de març, una reunió de la mesa sectorial de Sanitat a la qual assistiran els sindicats del sector. L'Administració estarà representada por Juli Fuster, gerent de l'IB-Salut i Jaume Colom, director general de la Funció Pública. El gerent de l'IB-Salut té previst presentar una proposta d'acord per a la sanitat pública.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.