cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Les manifestacions de Majorica acaben amb crítiques al Govern

Uns tres-cents obrers tornaren sortir al carrer per salvar l'empresa

El calendari de mobilitzacions protagonitzat pels treballadors de Majorica ha conclòs amb fortes crítiques al Govern de les Illes. Uns 300 obrers de Majorica carregaren ahir durament contra el Pacte de Progrés, tot culpant-lo de bloquejar el procés negociador amb l'empresa perlera i el banc d'SCH. Els assalariats donen la culpa a les tres conselleries, Hisenda, Economia i Treball, implicades en la crisi de Majorica, de retenir l'aval de 700 milions de pessetes destinades a reflotar la indústria perlera i aixecar la suspensió de pagament.

«El Govern no té cap interès que Majorica sobrevisqui», manifestaren alguns dels treballadors que ahir tornaren a protagonitzar una nova manifestació, la tercera en el decurs d'aquesta moguda setmana. Les crítiques a l'Executiu autonòmic se succeïren de la boca dels obrers durant la manifestació d'ahir migdia al pati de la factoria manacorina. Els manifestants dels sectors de fàbrica i botigues entonaren cançons populars amb la lletra adaptada amb crítiques cap a la màxima institució illenca. «Pacte de Progrés a on ets, ja li pots acopar perquè a Majorica ja se sap que ningú vos votarà». També titllaren de «bàmbols» els dirigents illencs.

Els representants sindicals de CCOO, José Fuentes i José López també carregaren contra el bloqueig del Govern en retenir l'aval milionari i de fet, li exigiren «agilitat perquè cada dia que passa la situació es va agreujant i temem per la fallida». Dilluns està prevista una reunió entre Govern, empresa, banc i sindicats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.