algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Uns 250 veïns reivindiquen al Govern el desviament del traçat ferroviari

Es constitueix una comissió per avaluar les posicions i consensuar la millor opció

Una expedició integrada per prop de 250 petrers i petreres protagonitzà ahir dematí una manifestació a Palma que ja ha entrat en la història local, tant per la seva transcendència com per l'alta implicació del veïnat. Els partidaris del desviament del traçat del tren al seu pas per la vila del Pla partiren del carrer Ample a devers les vuit i mitja, amb tres autocars i cotxes particulars. I en faltar un quart per a les deu es plantaren davant el Consolat de la Mar, amb molts d'ànims i un lema molt coincident: «Tren per defora».

Així mateix, d'altres pancartes i crits expressaren frases com ara «No volem un poble dividit», «Petra vol es tren per defora» i «Un sol poble!». Molts de xiulets "fins i tot els típics siurells" ambientaren la mobilització. La plataforma, aprofitant la celebració del Consell de Govern, expressà el seu sentir al president, Francesc Antich, en una entrevista en què també prengué part el conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetgles. S'acordà la creació d'una comissió de treball "integrada per l'Ajuntament, el Govern, el Consell de Mallorca i les plataformes implicades, en favor de la recuperació de l'antic traçat i defensors del desviament", compromís que satisféu les parts.

Miquel Duran, del col·lectiu pro desviament, expressà la seva felicitat per l'èxit de la convocatòria i apuntà que el procés d'expropiacions iniciat per Obres Públiques per tal de rehabilitar l'antic traçat ha quedat ara paralitzat, a l'espera de la decisió que prendrà l'esmentada comissió de treball.

Per la seva part, el batle, Joan Font (PSM), també participà activament de la mobilització portant un cartell, fent declaracions als mitjans de comunicació i en la mateixa entrevista amb els alts càrrecs polítics. Font reiterà la posició i raonaments de la Sala, que des d'un principi demanà el desviament per evitar la divisió del poble, posar en perill la ciutadania, renous i molèsties, entre altres aspectes. Al·ludí al PSOE "partit que no aconseguí un sol regidor a les darreres eleccions municipals" per denunciar «la maniobra política», i recordà que abans la línia estava allunyada del centre urbà, se situava als afores, «però el poble ha crescut, i és necessari adequar el nou traçat a l'estat i necessitats actuals». Fou, en definitiva, una reivindicació veïnal històrica.

Afirmacions  
Francesc Antich i Francesc Quetgles defensaren una posició dialogant i oberta, i demanaren a la Sala i als manifestants que no es tanquin. Per la seva part, Pere Sampol destacà la bona voluntat de la gent i afirmà que tant tècnicament com econòmicament el desviament és viable. Pel seu costat, Margalida Rosselló anuncià que la seva àrea estudiarà en profunditat l'esmentada proposta. Com es pot veure, la visita de tants petrers fou ben atesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.