nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
16°

Tres-cents sanitaris es manifesten a Son Dureta per un millor salari

L'Ibsalut encetarà les negociacions avançant el pla sociosanitari

Una pancarta recordà ahir a la Conselleria de Salut que «els treballadors tembé són part del paquet que li han endossat», en referència a la suposada manca de finançament per a la recent transferència de l'assistència sanitària a la Comunitat Autònoma. Devers 300 professionals sanitaris interromperen ahir el trànsit al carrer palmesà d'Andrea Dòria, responent a la convocatòria dels sindicats CCOO i CSIF, que exigeixen a l'Administració autonòmica l'homologació dels diferents règims laborals que depenen de la Conselleria de Salut, la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors i assegurança dels llocs de treball existents.

Segons els sindicats convocants, l'atur afectà 600 treballadors de Son Dureta a què s'afegiren professionals dels centres de salut de tot Balears. La manifestació es perllongà devers de 20 minuts, sense produir incidències dignes de menció.

La direcció del Servei Balear de la Salut "Serbasa, altrament anomenat Ibsalut" confirmà ahir la reunió de la mesa sectorial de Sanitat per a divendres, dia 22, per presentar als col·lectius afectats les previsions per la reconversió en recurs sociosanitari dels hospitals administrats per l'empresa pública Gesma (General, Joan March i Psiquiàtric) i el procés d'homologació dels diferents règims laborals existents a la Comunitat Autònoma. El tercer punt exigit pels sindicats "un increment de sou perquè els treballadors recuperin el poder adquisitiu perdut" haurà de ser negociat en una altra mesa, la de la Funció Pública.

Els responsables del Serbasa tornaren a expressar la seva sorpresa perquè els dos sindicats sostenguin el tancament iniciat despús-ahir a la seu de l'Ibsalut i a la Conselleria d'Interior, atès que existeix un compromís per accelerar al màxim el compliment de les exigències sindicals, i recordaren que no s'ha esgotat el termini de 100 dies de gràcia després que han arribat les competències, mentre que la feina és «frenètica».

Continua el tancament  
Els sindicats CCOO i CSIF confirmaren ahir que continuaran el seu tancament a la seu de l'Ibsalut i les mobilitzacions a Son Dureta, com a protesta contra les garanties ofertes pel Serbasa, que consideren insuficients. I si l'Ibsalut demana respecte als 100 dies de gràcia, els vocals sindicals recorden que «els bancs no donen tres mesos de cortesia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.