cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

El preu del lloguer quasi es congela i situa Balears a la coa en pujades

El febrer augmentaren un 0'1%, després de fer-ho el gener un 0'5%

L'increment del lloguer d'habitatges s'ha estancat pràcticament a les Balears, ja que ha crescut «tan sols» un 0'1% durant el mes febrer, segons dades de l'Institut estatal d'estadística (INE) a les quals ha tingut accés aquest diari. La situació no és comuna a la de la resta de l'Estat, ans al contrari. Precisament, la nostra Comunitat va ser el mes passat el territori autònom de l'Estat on menys es va apujar el preu del lloguer, segons les dades de l'INE. De fet, per febrer l'augment del preu del lloguer de l'habitatge a l'Estat espanyol va ser del 0'4%, tres dècimes més que a les Balears.

A més, la quasi congelació del preu del lloguer a les Balears durant el mes de febrer ha fet que durant els dos mesos que ja han transcorregut de l'any 2002 les Balears ja siguin la tercera comunitat autònoma de l'Estat on menys ha augmentat el preu del lloguer dels pisos. En aquest aspecte tan sols a les Canàries i a Extremadura el preu del lloguer dels habitatges ha crescut menys en els dos primers mesos del 2002.

A més a més, la interrupció en el, fins fa poc, incontrolat augment del preu del lloguer d'habitatges ha fet que la pujada durant els darrers dotze mesos que de gener del 2001 fins a gener del 2002 era de 6'9%, ara, de febrer del 2001 a febrer del 2002, ha caigut fins al 5'4%. Això col·loca la variació anual del preu del lloguer en la tercera més alta de l'Estat, quan el gener era la segona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.