algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

El batle Biel Mora passa a l'atac i reclama ampliar la via de Sineu

Adverteix del perill que suposa «una carretera de l'any 1700»

A partir d'una moció aprovada per unanimitat, l'Ajuntament de Sant Joan en ple va acordar despús-ahir vespre instar el Consell de Mallorca a realitzar l'ampliació de la polèmica carretera PM-323, que connecta les localitats de Sant Joan i Sineu, amb un traçat que sigui tècnicament més viable tenint en compte que ha de provocar el mínim perjudici als propietaris de les finques afectades. En aquest sentit, el batle Gabriel Mora (PP) va informar que en tan sols dos dies ja s'han recollit aproximadament 200 signatures a favor de l'ampliació de la via interubana.

«És una carretera de l'any 1700, a la qual cada dia posam en perill la vida dels estudiants que es dirigeixen a l'institut de Sineu. No demanam una autopista, sinó una carretera adaptada a l'any 2002», va manifestar el primer edil de Sant Joan. Així mateix, el batle Mora va confirmar a aquest diari que no descarten paralitzar la circulació de la polèmica carretera com una mesura de pressió per exigir la remodelació urgent en aquest indret. Aquesta petició de la Sala ja s'ha succeït en diverses ocasions. En aquest sentit, l'ampliació de la via ha estat debatuda i aprovada per unanimitat en les sessions de la comissió informativa d'Assumptes Generals de 27 d'octubre de 1999, la de dia 9 d'abril de 2000 i de 27 de juny de 2001, així com a les sessions de ple de l'Ajuntament de tres de novembre de l'any 99 i de quatre de juliol de 2001.

Segons els dirigents polítics, alguns trams d'aquesta carretera són «extremadament perillosos i estrets, per la qual cosa, s'hi fa impossible la circulació normal en ambdós sentits». Tanmateix, la via és molt transitada pels santjoaners ja que és una ruta alternativa cap a Palma i d'enllaç del poble amb la comarca del Raiguer, a més d'un itinerari cada cop més freqüent del trànsit de vehicles pesants. El primer edil també fou contundent a l'hora d'exigir l'ampliació de la carretera dient que: «en cas d'accident mortal, el més segur és que no hi hagi responsabilitats polítiques, però de ben segur que n'hi haurà de morals». D'aquesta manera, l'Ajuntament ha decidit passar a l'atac

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.