algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Govern recorre la LOU davant el Tribunal Constitucional

El Consell de Govern va decidir ahir presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei Orgànica d'Universitats (LOU), perquè considera inconstitucionals quinze articles i quatre disposicions de l'esmentada normativa, segons va informar el conseller de Presidència, Antoni Garcies. Aquest acord es va adoptar arran de l'informe elaborat per una comissió mixta, formada per representants de les conselleries d'Educació i Presidència i de la Universitat balear, remès al Consell Consultiu per a la seva consideració.

Garcies va explicar que, a parer del Govern, els quinze articles i les quatre disposicions recorregudes «atempten contra el lliure desenvolupament de les competències de les comunitats autònomes i l'autonomia universitària». Els articles recorreguts són el 4.3 (establiment dels requisits mínims per a la creació i reconeixement de les universitats), 9.2 (règim dels departaments), 42.3 (procediments per a l'admissió d'estudiants que sol·liciten ingressar en universitats públiques) i la disposició addicional setena (règim de concerts entre universitats i institucions sanitàries).

També s'han recorregut els articles 15.2 (sobre el consell de govern); el 17 (referent a la junta consultiva), perquè atempta contra l'autonomia universitària, i el 20.4 (consell de direcció), perquè «no es tracta d'un precepte materialment bàsic». Els articles 18 i 19, a més dels 24, 25, 26 i 56.3 de la LOU, vulnerarien l'autonomia universitària en aspectes d'autoorganització, mentre que el 35.6 «deixa desprotegits els estudiants que optaren a plans d'estudi en el seu dia vàlids».

L'article 51 de la Llei vulneraria la distribució de competències Estat-autonomies. El punt 63.1, mentrestant, conculcaria igualment l'autonomia universitària perquè obligaria les universitats a contractar alguns dels professors que hagin aprovat les proves centrals d'habilitació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.