cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 11.13°
10°

Els ramaders de porcí trauran al mercat una marca de qualitat

Un consell regulador vigilarà la producció de Porc Mallorquí Selecte

L'Associació Provincial de Productors de Bestiar Porcí de Balears treurà en un termini aproximat d'un mes una marca comercial amb garantia de qualitat pels seus productes que es denominarà PMS (Porc Mallorquí Selecte). Aquesta iniciativa sorgí a partir d'una sèrie d'associats i compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern. «El nostre futur i l'única via de subsistència que tenim passa per oferir al mercat un producte diferenciat, de qualitat i amb garanties de control pel consumidor», assegurà el president de l'associació, Miquel Nicolau, el qual explicà que quasi el 90% de la carn de porc que es consumeix a les Balears no es produeix a les Illes.

Per assegurar la qualitat i garanties dels productes, un consell regulador controlarà el compliment dels diferents criteris que s'estableixen en la producció, sacrifici i comercialització de la carn. Es posarà especial atenció en la reglamentació sobre el benestar de l'animal i en l'alimentació, a la qual s'haurà d'emprar un mínim d'un 60% de cereals. El menjar de finalització (engreixament) haurà d'incloure un 2 per cent de garrova. Els tipus d'animals que es podran comercialitzar sota la marca PMS (Porc Mallorquí Selecte), sempre que compleixin la resta de requisits, seran els següents: porcellet de fins a 6'5 quilograms, porcella d'entre 6'5 i 13 quilograms, porc d'entre 60 i 90 quilograms, i porc gras de més de 100 quilograms.

L'associació de productors de bestiar porcí organitzà dimecres passat una reunió amb abastidors, distribuïdors, responsables d'escorxadors i representants d'associacions de pagesos per tal de presentar i explicar el projecte. A la reunió també hi foren presents el conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro; la directora general d'Agricultura, Margalida Estelrich; el catedràtic de la UIB Andreu Palou; i el president de la Pinem, Jaume Roselló. Tots ells destacaren la importància per aquest sector d'oferir uns productes diferenciats i de qualitat per garantir la viabilitat i subsistència dels ramaders.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.