algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El TSJB alerta del risc de bloqueig en recórrer l'ecotaxa i l'urbanisme

La Sala Contenciosa pateix un «retard endèmic» d'uns 3.000 assumptes

Els magistrats de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior han alertat en el seu informe que figura a la Memòria Judicial de l'any 2001 d'un previsible bloqueig derivat de l'augment de litigiositat que suposaran els recursos anunciats contra l'ecotaxa i també sobre temes urbanístics. El propi president del TSJB, Àngel Reigosa, admet que la manca de recursos d'aquesta Sala «ha arribat a una situació preocupant que ha provocat un considerable retard». A data de 31 de desembre de 2001, tenia 3.021 assumptes pendents, després de dictar 1.257 sentències, 537 actes i tramitar 1.630 recursos.

Segons l'informe, aquest retard «és endèmic», malgrat que tres magistrats en comissió de serveis treballen doble torn i els dos jutges elegits pel Parlament, Antoni Monserrat i Miquel Massot, han estat adscrits a la Sala Contenciosa. Aquesta situació acuciant s'extén a la pràctica totalitat de la infraestructura judicial illenca que, segons Reigosa, només se solucionarà amb una reforma integral i la creació de més jutjats a totes les jurisdiccions i illes. L'activitat dels jutjats d'instrucció: 83.200 causes a Palma; 12.152 a Inca i 15.470 a Manacor, ha augmentat «de forma considerable i s'assumeix una càrrega competencial excessiva».

L'increment de la delinqüència experimentada l'any passat a les Balears (que el propi Ministeri de l'Interior xifrà en el 38%, el major de tot l'Estat) afecta directament l'Oficina Judicial, que no aconsegueix estabilitzar la seva plantilla ni tan sols amb la renúncia dels jutges a la promoció interna. «És patent la frustració que s'experimenta en no poder impedir el deteriorament, especialment si se és conscient de la dificultat que suposa normalitzar el jutjat», denuncia un magistrat d'Eivissa. Tal i com conclou el president del TSJB, «l'Administració de Justícia illenca està anquilosada i és extraordinàriament depenent de les modificacions per malaltia, vacants i trasllats. El bon, mal o pèsim funcionament d'un jutjat o altres òrgans judicials, depèn d'aquestes circumstàncies i no de la major o menor qualitat professional d'un jutge».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.