algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Majorica ha contret un deute de 18 milions d'euros en just tres mesos

L'enorme capital passiu presentat per l'empresa als jutjats augura una fallida

De la suspensió de pagaments a la fallida. Aquest pas és el major temor que recau ara sobre els treballadors de Majorica i que va in crescendo a mesura que passen els dies, i més encara quan les negociacions entre empresa, Govern i banc resten bloquejades. Les xifres sobre el balanç econòmic de Majorica són devastadores. Tant és així que només en tres mesos el deute de l'empresa s'ha incrementat més de 18 milions d'euros (devers 3.000 milions de pessetes). L'empresa va presentar en el jutjat de Manacor un capital passiu de 72 milions d'euros (12.000 milions de pessetes) com a argument principal per a la suspensió de pagaments.

Aquesta quantitat astronòmica fou confirmada ahir per José Fuentes, representant de Política Industrial i Química a nivell estatal de Comissions Obreres, el qual afirmà que «ja estam vivint una situació de fallida». Els més de 18 milions d'euros són el resultat dels 72 milions d'euros de capital passiu presentat als jutjats menys els 57 milions d'euros (9.539 milions de pessetes) que Majorica tenia de passiu a finals del mes d'octubre del 2001, moment en què sortí a la llum la crisi financera. Ara per ara, «l'única solució per sortir d'aquesta crisi econòmica i poder aixecar la suspensió de pagaments passa per la injecció de 500 milions de pessetes per part dels accionistes, com també que el Govern avali amb 700 milions de pessetes i que el banc de SCH, principal creditor d'aquest deute, apliqui una moratòria de tres anys que retardi el deute contret de Majorica amb l'entitat financera», va confirmar el sindicalista José Fuentes.

La situació financera de la marca perlera és tan crítica que els treballadors encara no han cobrat el 25 per cent del que manca de la nòmina del mes de febrer, ni tampoc la paga extraordinària del mes de març, i «desconeixem si cobraran la nòmina del present mes, així com estan les coses», va criticar Fuentes. De fet, a causa que el banc és el principal creditor del deute de Majorica, el personal de factoria i botiga es va manifestar ahir migdia davant l'oficina de l'entitat financera per exigir-li un compromís de retardar el deute pendent de liquidar d'aquí a tres anys.

D'altra banda, la reunió entre les parts que s'havia de mantenir avui a l'Ajuntament de Manacor ha quedat ajornada al proper dilluns, perquè «el Govern no hi ha confirmat l'assistència per problemes d'agenda», va explicar Fuentes. D'aquesta manera, els accionistes de Majorica, el Govern, l'SCH i els comitès es veuran la cara el proper dilluns i posaran sobre la taula les quantitats econòmiques que cada part té la intenció d'aportar. Tanmateix, aquest encontre de la setmana que ve pot resultar decisiu, en la mesura en què d'aquí es derivaran les passes a seguir per salvar o no Majorica. Tot plegat, més dies d'incertesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.