algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Els hotelers de la Colònia de Sant Jordi rebutgen la taxa des Trenc

La possible aplicació del gravamen divideix la ciutadania

La possible aplicació d'una taxa als banyistes des Trenc, d'entre un i tres euros de cost per persona, quedant exempts de pagament els empadronats a Campos, ha provocat una gran divisió d'opinions, destacant les dures crítiques llançades des del sector hoteler. Les conclusions de l'enquesta realitzada per Diari de Balears assenyalen que la immensa majoria d'estrangers són reticents a l'aprovació d'aquest nou impost promogut pels governants a l'Ajuntament de Campos (PP-UC). No obstant això, la gent gran n'és partidària, tot rebutjant que el poble «és un dels pocs que no s'ha pogut beneficiar del turisme». En l'àmbit de joves i adults, és allà on la discrepància guanya.

Per la seva part, l'Associació Hotelera de la Colònia de Sant Jordi, de ses Salines, ha titllat la intenció d'«il·lògica» i de «beneitura». Els empresaris, a través del seu portaveu, Carlos González, estan convençuts que el gravamen no és viable, i anuncien que si continua endavant la tramitació de la Sala, prendran les mesures pertinents perquè la llei «s'imposi». González advertí que l'accés i ús de la costa és públic. En opinió de Maria Luisa Scheibner, ciutadana alemanya que treballa d'administrativa, «ara no és el moment oportú per aplicar aquesta taxa, per la crisi internacional derivada de l'11 de setembre i per la polèmica d'aquí amb l'ecotaxa».

No obstant això, Pedro Flucht, escultor veí de Campos, és del tot rotund en el seu posicionament: «Em sembla molt malament aquesta proposta. Torna a ser una retallada de la llibertat». Així mateix, Asensio Cervantes, dissenyador gràfic de Palma, pensa que «hi ha altres vies, com demanar ajudes i subvencions al Govern central, per exemple». D'altra banda, el jove César Broncano, cuiner de professió, i Joan Reus, jubilat, es manifesten a favor de la taxa des Trenc, tot dient que «és una reserva protegida que s'està explotant, i perquè cobrin un poc més no importa. Campos s'ha de poder beneficiar del turisme».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.