algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

EL GOB explicarà avui a la premsa d'Alemanya el sentit de l'ecotaxa

Informarà el Govern germànic de la situació mediambiental a Balears

El GOB es desplaçarà avui a Berlín per explicar «a l'opinió pública alemanya la situació del medi ambient a les Illes Balears i la necessitat de destinar-hi bona part dels fons que es recaptaran mitjançant l'ecotaxa». El portaveu del GOB, Miquel Àngel March, amb la col·laboració de l'organització ecologista Euronatur, ha convocat els mitjans de comunicació germànics a una roda de premsa que es desenvoluparà a la seu de l'Executiu alemany.

Els GOB repartirà a la premsa «un dossier amb les principals dades turístiques i mediambientals de les Balears». Aquest mateix dossier serà lliurat també al Govern alemany per tal que tant aquest com l'opinió pública «puguin tenir un altre punt de vista sobre l'ecotaxa i no tan sols la postura catastrofista dels hotelers i dels touroperadors». Miquel Àngel March explicà ahir a Diari de Balears que la seva organització presentaria l'ecotaxa no com enemiga del turisme sinó com un element que en pot garantir la pervivència en el temps. March digué que «els turistes no vénen a les Balears per estar a hotels, sinó per gaudir de les platges i dels altres espais naturals», la qual cosa explica la necessitat de les inversions.

El GOB no vol «satanitzar» el turisme, que considera una «bona activitat», però vol defensar les millores mediambiental que es realitzaran amb l'ecoimpost turístic. Així mateix, March volgué recalcar la necessitat de fixar «un sostre» en l'afluència de turistes, xifrada a les Balears en prop d'11 milions anuals. L'organització ecologista, recentment premiada amb la medalla d'or de la Comunitat Autònoma, ha demanat al Govern de les Balears que no endarrereixi al novembre l'aplicació de l'ecotaxa sinó que comenci a recaptar-la a partir del primer de maig.

Segons l'organització ecologista, amb un ajornament, el Govern «demostraria incoherència» perquè «ha apostat fort per la creació d'aquest impost a fi de millorar el producte turístic i l'entorn natural, rural i cultural». Pel GOB, «no s'entén que, tot i la defensa que s'ha fet d'aquest impost davant el Parlament, davant el Govern central i davant el Tribunal Constitucional, ara es retardi la seva aplicació davant els suposats problemes logístics de cobrament que plantegen els hotelers». El GOB no admet que «sigui el pitjor moment per cobrar l'ecotaxa», ja que «les previsions amb vista a la temporada de 2002 apunten que serà similar a la del 2001».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.