algo de nubes
  • Màx: 15.55°
  • Mín: 7.61°
15°

Son Llàtzer clourà l'any amb 325 llits oberts i 970 treballadors

La meitat dels ciutadans atesos arriben sense haver passat per Atenció Primària o el servei del 061

C.C./S.C. Palma.
La meitat dels pacients que acudeixen a Son Llàtzer no han passat abans per una consulta d'Atenció Primària ni per les recomanacions del servei 061, segons admeté ahir el gerent de l'hospital, Josep Pomar, en un acte que comptà amb el president del Govern balear, Francesc Antich, i adreçat als pobles que tenen Son Llàtzer com a centre d'influència. Pomar no considerà que aquesta ràtio de pacients «espontanis» "segons l'argot de la professió" sigui elevada; de fet desitjà que es mantengui «per molt de temps».

Antich féu saber els batles i representants dels ajuntaments de Mallorca que depenen o dependran de Son Llàtzer que l'hospital comptarà, a finals del 2002, amb una plantilla de 970 treballadors i 325 llits oberts, a més de la «pràctica totalitat» dels serveis oberts, després que el Govern ha accelerat de manera clara el procés d'obertura del centre hospitalari per preveure la pèrdua de places ocasionada per la reconversió de l'Hospital General.

En l'actualitat, Son Llàtzer disposa de 190 llits per als ciutadans que tenen com a referència els centres de salut de Son Ferriol i Escola Graduada (Palma); demà s'hi afegirà Sóller i, abans de capdany, ho faran les poblacions de Marratxí, Coll d'en Rabassa, centre palmesà d'Emili Darder, l'Arenal, Trencadors, Llucmajor, Son Gotleu, Pere Garau, Rafal Nou i Binissalem. D'aquests 190 llits, just 110 eren necessaris en l'actualitat, segons les previsions de l'Insalud. Pomar es mostrà orgullós dels professionals que conformen la plantilla i "molt especialment" de l'àrea de ginecologia i obstetrícia, perquè «és l'hospital on totes les dones volen parir». Els representants municipals posaren els emperons de l'«aïllament» que pateix l'hospital per una manca de serveis de transport públic eficients, tant en relació a Palma com als pobles. Antich i Pomar explicaren que s'està cercant una solució «bona per a tothom» que doti l'hospital d'un bon transport públic.

Una altra preocupació dels representants municipals "el trasllat d'historials mèdics des dels centres de salut a l'hospital" fou reconegut francament per Josep Pomar com un problema que haurà de crear «disfuncions»: Son Llàtzer és un hospital «sense papers», completament informatitzat. La intenció, emperò, és que els historials mai no hagin de viatjar sinó per internet, i això amb garanties de respecte total a la intimitat de les persones afectades. Al marge d'aquestes qüestions, el president Antich confirmà que el seu gabinet continua estudiant la manera com es pot efectuar el canvi de règim jurídic per a les fundacions hospitalàries illenques "Son Llàtzer i Manacor", a més de garantir l'homologació de salaris als treballadors, els de l'Insalud i els que depenen de Gesma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.