nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

L'amenaça de bomba a diversos bancs paralitza Inca durant hores

Els carrers cèntrics foren precintats i es desallotjaren pisos i comerços

L'amenaça de bomba a diverses entitats bancàries del centre d'Inca va paralitzar ahir al matí la ciutat. Una cridada telefònica va alertar cap a les 9 del matí sobre la col·locació de bombes que detonarien a les 10.20 hores a mitja dotzena de bancs i caixes d'estalvis. L'avís va obligar la Guàrdia Civil a desallotjar i a precintar la majoria d'entitats bancàries del centre, a més dels blocs de pisos i comerços del costat. «Ens avisaren a través del porter automàtic que havíem d'abandonar la casa», va explicar ahir una veïna de l'avinguda a qui l'avís va agafar en roba de dormir.

Trams dels carrers cèntrics foren precintats, i veïns, treballadors de bancs, comerciants i visitants esperaven darrere els precintes que la Guàrdia Civil els donàs una nova ordre. «Al principi ens hem espantat, però ara ja veim que deu tractar-se d'una broma molt pesada», deia una veïna mentre esperava. A més de la Guàrdia Civil, participaren en les tasques d'evacuació i desallotjament de les zones amenaçades la Policia Local i els Bombers d'Inca, als qui reforçaren els de Santa Margalida.

També es desplaçaren a la ciutat diversos agents del Grup Especial de Detecció d'Explosius (Gedes) que, acompanyats per un pastor alemany, revisaren, una a una, totes les entitats amenaçades. Els diversos precintes foren retirats a mesura que els Gedes finalitzaven la seva feina. A les 11.30 hores, Inca tornà a la normalitat.

Investigació  
La Guàrdia Civil ja ha iniciat una investigació. En aquestes situacions, l'autor de les falses trucades és detingut i se l'acusa d'un delicte, per la qual cosa pot ser condemnat a alguns anys de presó. En la gran majoria de casos les estadístiques indiquen que els autors de les telefonades són localitzats gràcies als sofisticats mitjans de què disposen els diferents Cossos i Forces de Seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.