muy nuboso
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
12°

La Policia Local vol competències per poder actuar contra menors

Cort demanarà una reunió al Consell i a Benestar Social per parlar-ne

La Policia Local de Palma demanarà al Consell Insular de Mallorca i a la Conselleria de Benestar Social més competències per poder actuar en contra dels grups de menors organitzats que en els darrers temps estan protagonitzant els atracaments a la població escolar del terme municipal. Segons va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, José Manuel Sierra, a Diari de Balears, «el principal problema que tenim en aquest moment és que l'actual Llei del menor impedeix a la Policia Local actuar-hi en contra. Ni tan sols els podem detenir».

Sierra explicà que «amb això no volem dir que anem en contra de l'actual llei, però se n'haurien de modificar alguns supòsits per tal que la Policia Local tengui eines efectives a fi de lluitar en contra de la delinqüència organitzada». Sierra indicà que la Policia Local de Palma té perfectament identificats aquests joves: «Sabem qui són, el que fan i fins i tot on viuen. També hem comprovat que en la gran majoria de casos són joves problemàtics que ja han iniciat i consolidat de manera efectiva la seva carrera delictiva». De fet, sobre la taula dels comandaments de la Policia Local hi ha aquests informes i tots coincideixen que és necessari «que les administracions es posin d'acord per tal de trobar una solució a aquesta problemàtica».

Segons assenyalà el regidor Sierra, «fins ara no tenim previst augmentar la vigilància en els centres escolars, el que sí farem serà que els agents que estan controlant el trànsit en aquests centres es fixin més en aquests aspectes, i fins i tot intentarem desplaçar els policies de barri fins a la sortida de les escoles, per tal de controlar aquest fenomen. De tota manera, serà simplement una presència intimidatòria, perquè no podem emprendre cap mena d'actuació directa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.