nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Recurs contra el CIM per autoritzar un macrocol·legi a Son Verí Nou

Els propietaris consideren que aquest projecte és una «barbaritat»

L'Associació de Propietaris de la urbanització de Son Verí Nou presentà ahir un recurs d'alçada contra l'acord del Consell de Mallorca que autoritza la construcció d'un col·legi privat en un solar municipal de 10.000 metres quadrats, incrementant el percentatge d'edificabilitat al 100% i l'ocupació al 70%.

Bartomeu Salom, president del col·lectiu veïnal, explicà que inicialment existia un pla parcial que permetia un 25% d'edificabilitat i un 35% d'ocupació. «El projecte preveia la construcció d'un col·legi per a 300 alumnes que cobria les necessitats de jardí d'infància i d'ensenyança primària de la urbanització», indicà Salom. Emperò els propietaris consideren que la modificació del projecte per crear un col·legi de 10.000 metres quadrats amb 77 aules per a 25 o 35 alumnes cada una és «una barbaritat».

L'oposició al col·legi privat es posà de manifest en l'assemblea celebrada la setmana passada. Dels 80 assistents, només dues persones votaren en contra, els principals accionistes del Club Social, que seria adquirit també pels promotors madrilenys del col·legi. La resta féu costat a la presentació del recurs d'alçada contra el Consell i, si no prospera, recorrerà a la via contenciosa administrativa per paralitzar l'obra.

En opinió dels veïns de Son Verí Nou, la pressió demogràfica de gairebé 2.000 persones més amb la construcció del centre docent suposarà un increment de renou i de trànsit en una urbanització de 550 habitatges i 1.500 habitants. Els veïns posaren de manifest que totes les urbanitzacions llucmajoreres ja tenen una zona docent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.