algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

Desconvocada la vaga dels treballadors de Majorica

Els comitès de fàbrica i de botiga s'entrevistaren ahir amb el director general

Els treballadors del sector de fàbrica i botiga, juntament amb els seus respectius comitès decidiren ahir desconvocar la vaga que havien fixat inicialment per avui i demà, dijous. No obstant això, els sindicalistes asseguren que no està descartada. D'aquesta manera, el personal romandrà avui en els seus llocs de feina i no paralitzaran la producció industrial. La decisió de desconvocar la vaga s'adoptà ahir matí, poc temps abans d'iniciar un reunió entre una representació de Comissions Obreres i el comitè de fàbrica.

Moments més tard, el comitè i el sindicat mantingueren un encontre amb el director general de Majorica, Vivian de Mezquita, i el director de recursos humans, Antonio Barrionuevo. L'objectiu de la reunió era donar a conèixer per part de l'empresa quina és la situació actual que travessa Majorica, si és veritat que existeixen compradors, perquè no es firma el preacord sobre la regulació de feina i finalment, quan s'abonarà el 25 per cent de la nòmina de febrer pendent de cobrament. Tanmateix, els ànims de treballadors i sindicats no travessen els seus millors moments i «hem arribat a la conclusió que cada dia anam a pitjor», va expressar ahir José Fuentes, representant de CCOO a nivell nacional. «De moment, esperam una resolució abans de dia 20 d'aquest mes. Creim que aquesta setmana serà clau i es resoldran moltes incògnites», afegí Fuentes.

Madrid manté el compromís econòmic per les prejubilacions de Majorica en espera que finalment es pugui aixecar la suspensió de pagaments presentada per l'empresa perlera la setmana passada. El director general de Treball de les Balears, Fernando Galán, es va reunir ahir dematí a Madrid amb la directora general de Treball del Ministeri de Treball i Assumptes Socials, Soledad Córdova, per tractar el nou escenari creat a Majorica després de la presentació de l'esmentada suspensió. Galan va explicar a Córdova la situació que travessa la indústria perlera, la qual s'ha vist agreujada amb la suspensió de pagaments.

La Direcció General de Treball del Govern central s'ha compromès a mantenir, sense data límit, la partida econòmica corresponent a les prejubilacions de Majorica en espera que s'aixequi la suspensió. Amb aquest compromís es garanteix la disponibilitat econòmica per fer front a les prejubilacions en el supòsit que s'arribi a un acord definitiu en l'expedient de regulació d'ocupació. En opinió de Galán, aquest compromís obre perspectives favorables per al futur dels treballadors de l'empresa de perles manacorina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.