nubes dispersas
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

Els treballadors de la central des Murterar demanen millores laborals

Ahir es manifestaren a les portes de les instal·lacions d'Alcúdia

Un centenar de treballadors de la central tèrmica d'Alcúdia es concentraren ahir davant les instal·lacions del Murterar per reivindicar una sèrie de millores laborals. Sota els lemes «Per un treball segur, menys precarietat», «més personal, menys hores extra i menys franquejos», «no a la negociació individual» o «volem més seguretat laboral», els treballadors que es manifestaren protestaven contra la política laboral que du a terme l'empresa elèctrica i reivindicaren a la direcció un calendari de negociacions per arribar a compromisos satisfactoris per a tots.

Representants dels treballadors de la central presentaren, la setmana passada, una proposta negociadora a la direcció de l'empresa en la qual proposaven una revisió i consolidació de les categories professionals, definir les activitats i funcions del personal, guàrdies localitzables i retribucions per treballs de superior qualificació i per polivalència. A més, critiquen que la direcció de Gesa intenta individualitzar les condicions laborals de cada treballador i que el conveni col·lectiu de l'entitat està parcialment derogat davant de matèries no regulades en l'acord marc d'Endesa.

Segons el president del comitè de treballadors de la central, Jaume Alenyar, va dir saber que «Gesa ha transmès les nostres reivindicacions a Madrid, però no s'ha comunicat res més». Davant aquesta falta de diàleg de la direcció de Gesa, els representants sindicals han convocat tres dies de vaga alternativa, però encara no es coneixen amb exactitud les dates ja que s'han de consensuar amb la resta de centres de producció d'Energia que hi ha a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.