nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
21°

El Consell fa marxa enrere en la reforma de la via Sant Joan-Sineu

Antoni Pascual critica el batle Matas perquè fa «política barata»

El Consell de Mallorca ha decidit retirar el projecte de reforma de la carretera que uneix Sant Joan i Sineu. La ferma oposició de l'Ajuntament i veïns de Sineu han duit l'organisme insular a abandonar indefinidament el projecte. «No es tractava d'un capritx. La reparació d'aquest tram de carretera de 5'350 quilòmetres es preveu en el Pla de carreteres com a eix fonamental per unir Alcúdia amb el Migjorn», explicà ahir Antoni Pascual, conseller d'Obres Públiques i Urbanisme del Consell de Mallorca. Pascual, que es mostrà indignat amb les declaracions del batle de Sineu, argumentà, a més, que aquesta obra havia estat reivindicada a Sant Joan des que es construí l'institut.

L'oposició de l'Ajuntament de Sineu, que presentà una al·legació acompanyada de gairebé 1.000 firmes denunciant l'«impacte brutal», ha frustrat el projecte. Pascual criticà durament el batle de Sineu, l'independent Andreu Matas, qui fa uns mesos desplaçà el batle d'UM, Josep Oliver, de la batlia. «Ha fet una política barata i demagògica perquè no es fes l'obra. No és cert que hi hagués un interès per inaugurar aquesta carretera abans de les eleccions ni que s'hagi prioritzat l'interès polític al dels ciutadans».

El Consell de Mallorca destinarà una partida pressupostària de 2 milions d'euros a aquesta obra, malgrat encara no s'hagi decidit quina. El projecte, segons explicà Gonzalo Aguiar, director insular de Carreteres, preveia ampliar la carretera i dissenyar-la per a una velocitat de 80 quilòmetres per hora. El traçat discorria per l'existent, exceptuant el tram del puig de Son Cantagall, on el traçat es desviava una mica per no afectar un alzinar. Per altra banda, es preveia l'expropiació d'un total de cent quaranta-una parcel·les.

Satisfacció a Sineu  
El batle de Sineu, Andreu Matas, es mostrà ahir molt satisfet de la decisió del Consell de retirar aquest projecte. Indicà que 900 firmes presentades han tingut la repercussió que es desitjava. Matas afirmà estar «molt tranquil perquè en cap moment no he fet demagògia, només he parlat en nom dels veïns i he tirat endavant els acords del ple aprovats per unanimitat». A més assegurà no tenir interessos particulars en el traçat de la carretera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.