algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El pressupost prospera gràcies als dos vots d'Unió de Convergències

El PSOE es va abstenir i el PP va votar en contra dels comptes

L'aprovació dels pressuposts municipals del 2002, que pugen a 27'5 milions d'euros (4.577 milions de pessetes), i que foren debatuts a la sessió plenària d'ahir vespre a l'Ajuntament de Manacor, prosperaren gràcies a la majoria absoluta obtinguda a partir dels vots del pacte de govern en minoria (PSM, AIPC i ALM-UM) i els dos d'Unió de Convergències. Per la seva part, el PSOE es va abstenir i el PP, amb dures crítiques, rebutjà els comptes municipals.

D'aquesta manera, l'equip de govern es va veure obligat a cercar la majoria absoluta en els vots dels dos regidors d'Unió de Convergències, Antoni Frau i Guillem Matamalas, en comptes dels seus exsocis de govern, els socialistes Francesc Acuñas i Antoni Mestre, els quals s'abstingueren de votar els pressuposts proposats pel pacte, ja que «deixen de banda projectes molt necessaris i improrrogables».

En aquest sentit, Acunàs presentà un seguit de propostes al pressupost municipal que finalment foren desestimades. El PSOE proposà incloure a l'apartat d'inversions, projectes com un pla de voravies, una deixalleria, la compra dels terrenys del nou institut de Secundària i un pla de millora de camins rurals. Pel que fa a la despesa corrent, els socialistes pretenen un increment de fins un 8% en les despeses de Serveis Socials, com també destinar una partida de 76.000 euros al pla d'ocupació local. «Ambdues despeses corrents haurien de ser finançades amb la reducció de la partida de batlia, que enguany ha pujat uns 1.286.170'89 euros», va criticar Acuñas. Ara el PSOE de Manacor té la intenció de presentar un seguit d'al·legacions perquè siguin incloses a l'aprovació definitiva dels comptes de l'Ajuntament.

D'altra banda, l'Escola Municipal de Música i la nova pista d'atletisme representen els projectes estrella que es contemplen dins les principals inversions plurianuals dels pressuposts del 2002, els quals s'han incrementat en un 7'72% respecte a l'any passat. L'escola de Música suposa una inversió de 132.000 euros, mentre que la de la pista és de 246.000 euros. El col·lector d'aigües pluvials de la zona nord s'endu 476.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.