nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

EU demanarà al Consell que aprovi una moratòria de camps de golf

Es reuní amb el PSIB per analitzar la política territorial del Govern

Esquerra Unida (EU) anuncià ahir que presentaria una moció al Consell de Mallorca per demanar l'aprovació d'una moratòria de camps de golf. EU féu pública aquesta iniciativa després de reunir-se amb el PSIB-PSOE per analitzar el rumb de la política territorial. La moratòria de camps de golf és una mesura que està inclosa explícitament dins l'acord programàtic que el Pacte de Progrés signà el 1999 i, per tant, EU considera no hi ha cap motiu perquè no es dugui endavant.

En la reunió esmentada, Esquerra Unida manifestà el seu desacord amb el primer esborrany de la que es coneix com llei de quotes. Per EU, el període de transició fins al 2004, quan el màxim creixement urbanístic permès serà de l'1%, s'ha de modificar de manera restrictiva reduint els percentatges permesos per a 2002 (3%) i per a 2003 (2%). EU fa especial incidència en el fet que, quan la llei entri en vigor, ja s'haurà consumit bona part del present any. Tant la coalició d'esquerres com el PSIB-PSOE, s'han compromés a presentar-hi propostes alternatives.

Al llarg de la reunió s'analitzaren altres lleis que afecten el model territorial. Segons EU, continuen les feines preparatòries del projecte de llei del sòl i s'espera que es pugui complir el termini previst per a la seva aprovació pel Consell de Govern. En relació a la llei d'impacte ambiental, s'afirma que el projecte està pendent de la seva revisió jurídica i política per part del Govern abans de presentar-lo als partits que li donen suport. Quant a la llei d'impacte ambiental, s'afirma que només queda un darrer examen per part de l'Executiu.

El canvi de model territorial provocà l'estiu passat la crisi més greu que ha travessat el Pacte de Progrés, en aprovar el Consell i el Govern dues moratòries de manera quasi simultània. El mes de gener es donà el vistiplau definitiu a la del Consell, que ara recull la petició dels partits progressistes de protegir el sòl rústic. La contrapartida era l'aprovació de la llei de quotes, el primer esborrany de la qual es presentà la setmana passada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.