algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Congrés de Medi Ambient conclou que la sostenibilitat «és un repte»

El Congrés de Medi Ambient i Municipalisme, organitzat per l'Institució Joan Fuster, conclogué ahir amb la intervenció dels redactors dels diversos tallers de l'Assemblea de Regidors dels territoris que integraren un temps la Corona d'Aragó i que durant els dies 8 i 9 de març han treballat de forma conjunta en la construcció d'un «espai sostenible» i un «paisatge humanitzat». L'acte comptà amb la presència del vicepresident del Govern de les Illes Balears, Pere Sampol.

En primer lloc, parlà la redactora del taller d'Ordenació Territorial de l'Ajuntament de Palma, Rosa Marquès, qui agraí «la gran participació» dels integrants del taller i insistí en la necessitat de «elaborar polítiques mediambientals» mitjançant «un nou model de desenvolupament sostenible dins els àmbits municipals». «És evident», afirmà Marquès en les seves conclusions, «que tenim un territori que es troba totalment alterat per la mà de l'home i que la seva ordenació actual no acompleix les necessitats bàsiques» per garantir la sostenibilitat de l'espai.

Per aconseguir aquest objectiu, calen, segons la regidora, programes i accions a llarg termini per tal d'aconseguir «modificar les actituds humanes» i conduir-les «cap al respecte al medi ambient». Així mateix Marquès recalcà la necessitat, a nivell local, «d'implicar en aquest repte al ciutadà» i emplaçà els regidors participants en l'Assemblea a convertir-lo també en un «repte polític». Per la seva banda, el redactor del taller d'Agendes 21 i regidor de Sóller, Joan Cardona, destacà la necessitat d'una «voluntat política» per aconseguir la sostenibilitat mediambiental i manifestà que cal que aquestes voluntats polítiques no quedin «plasmades en un paper» sinó que siguin reals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.