cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

L'exsecretari del PP pitiús creu «injust que no s'imputi Matas»

Fernández Revuelta diu que «Cardona no fa res sense l'ordre directa» de l'actual ministre

El president del Partit Renovador d'Eivissa i Formentera (PREF) i exsecretari general del Partit Popular pitiús, Manuel Alonso Fernández Revuelta, afirmà ahir a Palma que «és injust imputar Josep Juan Cardona sense imputar Matas». Fernández Revuelta declarà ahir com a testimoni en el Tribunal Superior de Justícia davant el magistrat instructor del cas Formentera, Antoni Monserrat, i es ratificà en les seves afirmacions realitzades davant el jutge d'Eivissa, José Espinosa, i també en la Comissió d'Investigació del Parlament balear. El polític pitiús manifestà que «no sé si aquesta trama electoral existí realment o no, però si hi ha un màxim responsable, aquest és Jaume Matas».

Fernández Revuelta explicà que els lletrats personats en la causa li demanaren sobre l'autonomia de Cardona i afirmà que, quan era conseller, «Cardona no tenia cap autonomia amb respecte a Jaume Matas. Quan li plantejava alguna cosa, sempre responia: Manolo, espera que parli amb Jaume». Segons el dirigent pitiús, «si va ocórrer qualque cosa en el cas dels vots de Formentera a través de l'IBDI o de la Conselleria d'Indústria i hi està implicat Cardona, no tan sols hagués informat a Matas, sinó que no hagués fet res sense una ordre explícita i directa seva».

Manuel Alonso Fernández Revuelta declarà davant el tribunal que l'altre exdirigent del PP pitiús, Andreu Charneco, havia vist el llistat del Cens Electoral de Residents Absents (Cera) que tenia l'exdiputat popular en el Parlament, Robert Masdeu. Fernández Revuelta digué que no entenia la postura de Charneco, que negà en el TSJB haver vist aquest llistat. «Haurà tingut pressions d'algun tipus per part de qualcú, perquè no és normal que una persona hagi dit des del juny del 1999 que va veure la llista i de sobte canviï de declaració».

Ambdós polítics no han tornat a parlar. «No he mantingut cap contacte amb ell ni tampoc vull fer-ho, perquè si les seves afirmacions són reals, jo sóc un perjur, i no ho sóc. Llavors, a mi no m'agrada parlar amb perjurs». El dirigent pitiús posà a disposició del magistrat instructor una relació de sis persones, tres d'Eivissa i tres de Formentera, que estan disposades a testificar que Andreu Charneco digué que havia vist el cens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.