algo de nubes
  • Màx: 18.92°
  • Mín: 8.69°
18°

Un consorci d'empreses està ultimant l'operació d'adquisició de Majorica

Antich demana confiança als treballadors que es concentraren davant del Consolat

40232
Els treballadors de Majorica, amb el president Antich. | JAUME MOREY.

Un grup d'empreses estan ultimant l'operació de compra de Majorica, per a la qual ja compta amb els avals bancaris oportuns, segons han informat fonts pròximes a aquest consorci. L'operació de compra es formalitzarà abans de final de mes, fet que propiciarà l'aixecament de la suspensió de pagaments i la posada en marxa d'un pla de reflotament i modernització de l'empresa que garanteixi la seva viabilitat futura.

L'Executiu autonòmic és al corrent d'aquesta iniciativa, però cap membre del Govern no va voler ahir valorar aquesta operació empresarial, que en cas de fructificar comptaria amb el suport del Govern. L'únic comentari que van realitzar des del Consolat de la Mar va ser que, «en breus dies hi haurà notícies positives en la resolució del conflicte econòmic que afecta Majorica».

En aquest sentit, el president del Govern, Francesc Antich, va transmetre ahir als treballadors de Majorica el suport de l'Executiu autonòmic per garantir tots els llocs de treball de l'empresa perlera. Uns 150 treballadors de l'empresa manacorina es varen manifestar ahir pacíficament fins al Consolat de Mar, on una representació dels empleats es va reunir amb el president Antich, el vicepresent, Pere Sampol, i amb el conseller de Treball, Eberhard Grosske. «El nostre Govern lluitarà perquè es mantinguin els llocs de treball», va dir Antich, que no va tenir cap inconvenient a reunir-se amb els treballadors, que arribaren al Consolat de la Mar des de la localitat del Llevant.

Després de mantenir una reunió amb els delegats de l'empresa de Manacor, el president Antich va anunciar la disposició del seu Govern «a establir mecanismes d'informació directa» per donar compte de les converses que el seu gabinet mantengui amb els directius de la societat. Antich va reiterar que el seu govern manté la voluntat d'ajudar a salvar l'emblemàtica empresa, però va reiterar que tot el suport del Govern estarà condicionat a la viabilitat econòmica per salvar Majorica.

Precisament, el vicepresident del Govern va destacar el fet que els auditors del Govern hagin pogut tenir accés a la comptabilitat de l'empresa a fi de conèixer la seva viabilitat. Sampol va subratllar que perquè l'Executiu avali l'operació de crèdit que preveu sol·licitar Majorica és necessari que l'Administració autonòmica doni el vistiplau al projecte empresarial «i no especulatiu» que garanteixi la continuïtat de l'empresa, el manteniment dels llocs de treball i que l'activitat continuï al poble. Una altra de les condicions és que els accionistes no venguin la firma sense permís del Govern. Majorica és en suspensió de pagaments des de dilluns pels seus problemes financers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.