algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Tribunal confirma l'ús públic del camí de sa Calobra a Sóller

La sentència nega el dret de tancament al propietari de can Termes

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha confirmat l'existència d'un dret de pas públic sobre l'antic camí reial de ferradura que va de les cases de sa Calobra a Cala Tuent. Aquest vial forma part de l'antic camí que connectava Pollença i Sóller. D'aquesta manera, els jutges donen la raó a l'Ajuntament d'Escorca que, el 1996, havia ordenat l'obertura del pas públic, després que el propietari de la clastra de can Termes l'hagués tancat amb una cadena.

El tancament del camí va provocar les denúncies dels veïns del nucli, que va recollir i fer seves l'Ajuntament, obrint un expedient de recuperació d'ofici del camí. Precisament aquesta mesura va causar que el propietari de can Termes decidís portar als jutjats el conflicte. La sentència, feta pública ara, desestima tots els arguments exposats pel recurrent i estableix la legalitat de tot el procés administratiu seguit per l'Ajuntament.

La resolució deixa clar que l'Ajuntament podia executar la recuperació d'ofici pel procediment d'urgència i que el propietari estava al corrent d'aquest procés tot i residir de manera habitual a l'estranger. De fet, el propietari havia usat aquest motiu al·legant la impossibilitat per personar-se en audiència. D'altra banda, el tribunal exposa que existeix documentació, i cartografia més que suficient, incloent-hi un catàleg de camins del Consell Insular, que prova que el camí ha tingut un ús públic des de sempre. A més, la defensa municipal, portada per Francisco Segura, va aportar els testimonis d'una sèrie de veïns que resultaren definitius per al tribunal.

El batle, Antonio Gómez, es va mostrar ahir «especialment satisfet perquè el procés ha estat molt complicat i havia provocat tensió i enfrontaments entre la propietat i els veïns». Aquesta és la tercera sentència consecutiva favorable a l'Ajuntament d'Escorca en matèria de recuperació i obertura de camins públics. A finals de l'any passat ja es va aconseguir que els tribunals garantissin l'ús públic dels camins de l'Oratori de Sant Pere i del que porta a la font de sa Calobra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.