algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

CCOO-Balears diu que la desocupació femenina superà el 60 per cent el 2001

Afirma que les dones estan «discriminades» i reclama un compromís de la societat

En el marc de la celebració del Dia internacional de la Dona Treballadora, les dones del sindicat CCOO Illes Balears analitzaren la situació de les illenques en el mercat de treball insular i denunciaren la «desigualtat i discriminació» que les dones continuen patint. La responsable de la secretaria d'Organització, Joana Redondo, afirmà que CCOO, davant un nou 8 de març, «renova el seu compromís» amb les dones per «l'eliminació de la desigualtat d'oportunitats» entre els dos sexes.

Redondo digué que la realitat social a Balears «continua mostrant resultats perjudicials per a les dones», cosa que es tradueix en una «falta de garanties d'estabilitat» per a la dona treballadora. «Menor taxa d'activitat, elevat protagonisme en l'atur, contractació temporal i precària, segregació ocupacional, desigualtat salarial, menor protecció social, adjudicació quasi exclusiva de les responsabilitats familiars, riscs per a la salut, violència, maltractaments i major desigualtat per a les dones immigrants» són, segons Redondo, els trets més significatius de la situació social de la dona treballadora a l'Arxipèlag. Redondo reclamà «més feina estable i de qualitat» i denuncià expressament la manca «total i absoluta» de garanties dels drets laborals de les dones immigrants. Per solucionar aquesta problemàtica cal apostar, segons la responsable d'Organització de CCOO, per «polítiques transversals».

De la seva banda, Marta Balcells, encarregada de la Secretaria de la Dona del sindicat, valorà positivament la «preocupació creixent en l'àmbit institucional i social» d'aquesta «realitat desigual i discriminatòria» per a la dona. «Malgrat les mesures de promoció per a la contractació, especialment la indefinida, hem de constatar l'augment de l'atur femení el 2001, ja que s'ha incrementat fins a 164.980 dones, això és, 10.013 més que el 2000», explicà Balcells. Això significa, segons la sindicalista, que la participació de la dona en la desocupació «continua sent superior al 60%».

Així mateix, Balcells destacà tant «l'augment significatiu» de la contractació a temps parcial de les dones balears, «passant del 18'5% del 2000 al 26'6% del 2001», com la diferència salarial «d'un 30%» en relació als homes. D'altra banda, Eva Cerdeiriña, responsable de Política Social de CCOO, qualificà de «semiesclavitud» la situació de la dona treballadora immigrant a Balears. Cerdeiriña afirmà que allò que cerca la dona immigrant és «una promoció personal i mantenir la seva família».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.