algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

Rescaten amb vida els nàufrags de Sant Elm

Peter Melis, de 36 anys, i Jurgen Hohenlohe, de 43, foren trobats després de més de dotze hores

Més de dotze hores després de sotsobrar el iot Mowgli, i quan minvaven les esperances de trobar amb vida els seus dos tripulants, un pesquer i l'helicòpter del SAR varen obrar el miracle i varen trobar viu Peter Melis, de 36 anys, i el seu amic Jurgen Ludwing Zu Hohenlohe, de 43. El dispositiu d'emergència va ser espectacular i va quedar reforçat respecte de l'horabaixa de divendres, quan els dos tripulants varen donar el senyal d'alarma perquè s'enfonsaven.

Ahir dematí varen sortir a rastrejar la Dragonera i la costa de Sant Elm un avió i un helicòpter del SAR, una embarcació i un helicòpter de Salvament Marítim, un helicòpter de la Guàrdia Civil i la patrullera del Cos, com també patrulles terrestres de Protecció Civil d'Andratx, Policia Local, vaixells mercants i el pesquer del Port d'Andratx Fortunata Segundo, que va ser precisament qui va trobar Peter Melis. Els Geas (Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques) de la Guàrdia Civil també es varen sumar a la tasques de recerca, que es varen iniciar amb la primera llum del dia. El perímetre a «pentinar» era relativament petit, però els corrents i el vent podien haver allunyat més del compte els dos nàufrags, per la qual cosa els equips de rescat no les tenien totes de cara.

Després de la localització del primer tripulant, l'operatiu es va bolcar a trobar el seu company i s'inspeccionaren les rodalies pensant que ambdós havien romàs junts o a prop tota la nit. Tanmateix, Jurgen s'havia anat allunyant i va aparèixer dues hores després, quan un helicòpter del SAR que sobrevolava a baixa altura va descobrir el seu cos esgotat, a mercè de l'onatge i protegit per un salvavides. L'estat de l'alemany no era tan positiu com el de Peter, i l'helicòpter el va traslladar fins a la base General Asensio, a Palma. D'allà havia de ser evacuat a Son Dureta, però l'estranger va quedar ingressat a l'UCI de la clínica Juaneda, amb símptomes d'hipotèrmia. Un metge va explicar que es tractava d'una mesura preventiva, ja que Jurgen estava conscient i orientat «i molt probablement abandoni l'UCI en les pròximes hores».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.