algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El 57% d'estudiants de secundària féu vaga contra la llei de qualitat

Uns 300 alumnes es manifestaren a Palma contra la política del PP

Amb l'exigència de «més doblers, més professors i més drets democràtics» com a única manera de garantir la qualitat educativa, un 57 per cent dels alumnes d'Educació Secundària "18.733 estudiants, segons la Conselleria d'Educació" secundà ahir la vaga convocada a les Balears pel Sindicat d'Estudiants contra les successives reformes del sistema educatiu proposades pel Ministeri de Pilar del Castillo; les convocatòries de manifestació pública reberen un suport més restringits, amb unes 400 persones a Ciutadella i 150 a Maó "segons l'agència Efe" i no més de 300 a Palma en el punt de partida, que minvaren a un centenar en arribar a la Delegació del Govern central, a què no accediren els manifestants.

El Sindicat rebé el suport explícit de les Joventuts Socialistes de Calvià, membres del centre conegut com s'Eskola i activistes polítics que onejaren banderes republicanes i de l'extinta Unió Soviètica. Amb lemes ja coneguts («Pilar del Castillo, on estudien els teus fills?», «El fill de l'obrer a la Universitat», «Per què ens donen per cul si som el futur?», «On són, que no es veuen, els pixacolònies del PP?», totes pronunciades en castellà), el Sindicat mostrà la seva oposició a l'esborrany de la llei de qualitat que serà presentat dilluns a la Conferència Sectorial d'Educació.

Tot i que del text just es coneixen les comunicacions i filtracions a mitjans de premsa fetes des del Ministeri, aquestes «han confirmat (...) allò que des del Sindicat d'Estudiants estam denunciant des de fa gairebé un any. Llavors la dreta ens acusava d'alarmistes, demagogs i mentiders. Ara s'ha demostrat que els únics mentiders són ells». Les reivindicacions dels estudiants són el destí del 7 per cent del PIB a l'ensenyament, «ni una pesseta més per a la privada, la creació de 250.000 places universitàries», entre altres fites.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.