cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín:

El projecte de façana marítima està afectat pel pla energètic del Govern

El Consolat i Cort es reuniran amb Gesa per trobar solucions

El desmantellament de la central elèctrica de Son Molines i els recursos financers per poder fer el soterrament del Passeig Marítim són els principals impediments que existeixen actualment per tal de poder desenvolupar el projecte de façana marítima de l'Ajuntament de Palma. El regidor d'Urbanisme, Rafel Vidal i el conseller d'Obres Públiques de les Illes, Francesc Quetglas es reuniren ahir al Consolat de la Mar juntament amb el president de l'Autoritat Portuària, Francesc Triay, per poder parlar amb profunditat del projecte. La trobada va durar gairebé dues hores.

El Conseller Quetglas va explicar que el projecte de la façana marítima presenta ingerències amb el pla energètic de les Illes Balears, que contempla que en un futur Gesa pugui produir electricitat des de l'actual subestació de distribució de Son Molines. Per això mateix Cort i el Govern es reuniran amb Gesa per trobar una solució al conflicte. El segon motiu de conflicte és el finançament per al soterrament de l'actual autovia. Quetglas va explicar que el Govern de les Illes Balears no té ja cap mena de competència en matèria de carreteres, i que serà necessària la participació del Consell Insular de Mallorca en aquesta idea.

Tot i això, Quetglas es va brindar a ajudar a cercar finançament per a aquest projecte. Segons Vidal existeixen dues possibilitats per aconseguir el finançament: ser inclosos en el conveni de carreteres o que s'atorguin doblers directes de la partida destinada a millorar els accessos als ports de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.