lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El Govern obre una investigació interna pels fems amb dades fiscals

Els contribuents afectats estudien actuar per la revelació d'informació

El Govern balear va anunciar ahir que ha obert una investigació «per conèixer les causes de l'aparició de documents administratius» en un contenidor de fems a la vista del públic el passat dimarts. Centenars de fotocòpies de documentació fiscal sobre els pagaments realitzats per la taxa fiscal sobre el joc varen aparèixer dimarts a un contenidor del carrer Palau Reial de Palma, just davant de la conselleria d'Hisenda i de l'edifici que allotja també un departament de la conselleria d'Interior. Les fotocòpies aportaven, principalment, documentació fiscal sobre el pagament de la taxa fiscal sobre el joc i revetlava dades com el nom, el nombre d'identificació fiscal, l'adreça i la quantitat a pagar dels contribuents, propietaris de màquines recreatives.

Precisament, el Govern va admetre que les fotocòpies de la documentació provenia de l'administració autonòmica, amb quasi tota seguretat d'un departament de la conselleria d'Interior. Per aquest motiu, tal i com informava ahir el Govern balear, «la conselleria d'Interior ordenà el dia d'ahir (despús ahir pel lector) l'obertura de diligències d'informació reservada per conèixer les causes de l'aparició de documents administratius en un contenidor de paper del carrer del Palau Reial».

Segons fonts oficials de la conselleria d'Interior, a més, amb l'obertura de les diligències, l'Executiu fa comptes conèixer fins a on arriba la seva responsabilitat en el llençament dels documents a un contenidor públic. El govern ja ha descartat que hagi violat la Llei General Tributària, ja que assegura que les dades sobre taxa fiscal del joc «són públiques, en no revetlar la capacitat econòmica de l'empresa contribuent».

No obstant això, el portaveu del Grup Parlamentari Popular, José María González Ortea, ja va assenyalar que «el Govern està obligat a custodiar els documents». Les fonts oficials consultades no negaren aquesta obligació, però tampoc no reconeixeren que en aquest cas l'Executiu estigués obligat a custodiar els valors. Sia com sia, «Diari de Balears», ha pogut contactar amb els contribuents afectats i ha pogut saber que estudien si actuar i prendre mesures en el cas. Els contribuents encara no havien estat informats pel Govern del succeït.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.