muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Munar demanarà doblers a Cascos per soterrar part del passeig marítim

El CIM insisteix en el segon cinturó i vol dos nous eixos nord-sud

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, va anunciar ahir que demanarà finançament al ministre de Foment, Francisco Àlvarez-Cascos, per poder realitzar les obres de soterrament de part del passeig marítim. El soterrament que proposa el Consell va des del moll Vell fins a la via de cintura a la zona del Molinar i des de Portopí fins a la via de cintura a la zona de Cala Major.

Amb aquest actuació millorarien els accessos a Palma i tot el passeig marítim quedaria lliure del trànsit de vehicles pesants que tenen com a origen o destinació les zones portuàries de la ciutat. La presidenta del Consell va reconèixer que, per a la realització d'aquesta obra, es requereix el finançament addicional del Ministeri, per la qual cosa allò desitjable és crear un gran front comú entre Ajuntament de Palma, Govern i Consell a l'hora de presentar aquestes reclamacions al Ministeri.

La presidenta de la institució insular va realitzar aquestes manifestacions després de la clausura del Fòrum Professional de Carreteres, organitzat pel Consell. El conseller d'Obres Públiques del Consell, Antoni Pascual, va explicar que durant aquesta reunió es va posar de manifest la coincidència de tots els sectors en els quals es realitzin de manera urgent les obres d'enllaç Palma-Manacor, Palma-Alcúdia, Palma-UIB, Palma-Peguera i Palma-Llucmajor. Totes aquestes carreteres tindrien quatre carrils, encara que no es defineix si el model són els desdoblaments a les autopistes.

A aquestes necessitats de la xarxa bàsica s'uneix, a més, la construcció del segon cinturó, que enllaçaria el Coll d'en Rabassa amb el centre comercial Alcampo i, d'allà, arribaria a la UIB. Antoni Pascual va explicar que el CIM vol potenciar dos nous eixos nord-sud. Un d'ells enllaçaria Inca i Llucmajor i, el segon, partiria d'Alcúdia i arribaria a Campos passant per Santa Margalida, Sineu, Sant Joan, Montuïri i Porreres.

Finalitza el fòrum  
El CIM va convocar ahir 60 persones de diverses entitats per debatre els problemes de les carreteres i per firmar una declaració en la qual s'ofereixen solucions a la millora de les vies de Mallorca. Munar va presidir la clausura d'aquest fòrum, en el qual van participar representants dels taxistes, del transport discrecional, del transport de mercaderies, enginyers i membres del Consell. Tots els assistents van consensuar una declaració en què declaren prioritàries una sèrie d'actuacions en carreteres, alhora que s'insisteix en la necessitat de millorar els accessos als nuclis de població.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.