nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Aquest cap de setmana serà clau per al futur de la fàbrica de perles

Antich i Sampol prendran mesures per intentar reconduir la situació

El Govern balear està estudiant possibles solucions per a l'empresa Perles Majorica després de conèixer la decisió de l'empresa de sol·licitar als jutjats la suspensió de pagaments. El president de l'Executiu, Francesc Antich, i el vicepresident i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, Pere Sampol, anunciaren ahir que aquest cap de setmana es prendran decisions sobre el futur de Majorica.

El Govern està fent un seguiment d'aquesta situació per reconduir-la i establir un nou pla d'actuacions, d'aquí la feina que està duent a terme un equip d'auditors per determinar la millor estratègia a seguir en aquest complicat cas. Antich indicà que «des del Govern s'ha fent tota la feina que s'havia de fer», i destacà que la setmana passada es donà resposta per carta i també verbalment a la petició d'un aval. «Jo mateix, juntament amb els consellers de Treball, Economia i d'Hisenda, vaig tenir l'oportunitat de comunicar als directius de Majorica la voluntat de l'Executiu de firmar l'aval», assegurà Antich als mitjans de comunicació.

Recordà que entre les condicions per firmar l'esmentat aval «que s'establien clarament en la carta», figurava la relativa a la viabilitat de l'empresa, però la suspensió de pagaments ha impedit poder finalitzar aquest procés davant la decisió empresarial adoptada. El vicepresident Sampol afegí que la decisió que finalment s'adopti no serà amb l'actual propietat, ja que «hi ha hagut un problema de falta de confiança, pel fet que han estat més preocupats de recuperar els doblers invertits que de treure endavant l'empresa. Davant aquesta actitud, el que no farà el Govern serà aportar-hi doblers sense les màximes garanties». En tot cas, s'assegura que des de la Conselleria d'Economia es realitzarà un seguiment més directe sobre tot aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.