algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Els empleats de Majorica es tancaren anit dins la factoria

Avui horabaixa la plantilla tornarà a sortir al carrer per manifestar-se contra la crisi

L'anunci de la suspensió de pagament de Majorica comença a generar les primeres mesures de força dels treballadors. Els empleats de tenda i fàbrica de l'empresa perlera s'han tancat a l'edifici de la factoria de les perles durant tota la nit amb la finalitat d'exigir als accionistes i al Govern que compleixin el preacord que signaren el passat 22 de gener amb els comitès i sindicats. «És hora de passar a l'acció, està en joc el nostre futur». Així de contundents es mostraren els sindicalistes de Comissions Obreres en el decurs de l'assemblea informativa que es dugué a terme ahir migdia a l'edifici de la fàbrica de perles, on es concentraren els empleats del sector de la química.

Aquesta mateixa reunió es mantingué després a la botiga, els treballadors de la qual es manifestaren a favor dels acords adoptats pels assalariats de fàbrica. L'advocada Blanca Suárez explicà que la sol·licitud de suspensió de pagament no té per què afectar els treballadors ni tampoc els acords presos en el preacord sobre la regulació de feina, ja que aquesta nova situació només afecta els creditors. Suárez demanà calma a la plantilla i que en cap cas no deixassin d'anar a fer feina, ja que aquest fet podria ser negatiu per a ells.

Al final, els comitès d'empresa de botiga i fàbrica de Majorica varen acordar realitzar un seguit de mobilitzacions: el seu tancament per una nit a la factoria de perles, una manifestació que tindrà lloc avui horabaixa a partir de les 19 hores des de les tendes fins al centre urbà de Manacor, sa Bassa, i convocar una vaga els dies 13 i 14 de març en els dos centres de treball. Totes aquestes mobilitzacions són per reivindicar el compliment dels compromisos socials firmats i assolir una solució definitiva a la problemàtica de Majorica.

Per la seva banda, en una assemblea distinta, el comitè de joies i UGT es varen reunir per estudiar aquesta nova situació. A l'encontre s'acordà que aquest sindicat es reafirma en la seva posició inicial de no firmar cap preacord en el qual no estigui reflectit el compromís de l'empresa d'ampliar capital per reflotar l'empresa, com també garantir el futur laboral dels treballadors i la continuïtat de la producció a Manacor. UGT i el comitè de joies considera que l'esmentada suspensió de pagament ha estat provocada pels accionistes, que s'han negat a l'ampliació de capital. Així mateix proposen la constitució d'un fòrum tutelat entre totes les parts implicades per tal de trobar una solució a la crisi que arrossega l'emblemàtica indústria manacorina.

Culpables
El batle de Manacor, Miquel Riera, ha manifestat que «de cap manera la suspensió de pagament de Majorica no ha estat conseqüència de la passivitat del Govern, ni de cap administració pública, sinó de la deixadesa dels mateixos accionistes, que no han dipositat capital per reflotar l'empresa». Riera està convençut que les administracions «han treballat molt i han fet tot el possible per evitar l'enfonsament de la firma». Per tot plegat, titlla la suspensió de «cop fort per als empleats, que ja estan aguantant molts mesos de tensió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.