algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El batle demana «responsabilitat» a la propietat per rehabilitar el Castell

Subscriu la posició del Consell d'intervenir-hi encara que no hi hagi acord

El batle d'Alaró, Josep Gomila (PSM), ha mostrat la seva preocupació pel mal estat de conservació que presenta el conjunt històric del Castell, declarat Bé d'Interès Cultural (BIC), i pels problemes per acordar l'inici d'una intervenció per a la seva rehabilitació. En aquest sentit, el batle ha fet «una crida a la responsabilitat» a la propietat del Castell, «i que d'aquesta manera abandoni la seva posició tancada i d'enfrontament que, segons les meves notícies, manté amb els responsables de Patrimoni del Consell». Els propietaris, la família Ordinas, han criticat per la seva banda que els responsables de Patrimoni del Consell no han comptat amb ells ni els han explicat suficientment el projecte de rehabilitació.

Així mateix, han denunciat que no es prenguin les mesures oportunes per acabar amb els actes vandàlics que segons ells es produeixen habitualment al Castell. És per això que han sol·licitat la intervenció de la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, per cercar una solució entre totes les parts. Josep Gomila, que ocupa el càrrec de conseller de Cooperació Municipal en el CIM, defensa el posicionament dels responsables de Patrimoni d'intervenir d'urgència en el Castell encara que no s'hagi arribat a un acord amb els propietaris. «El Consell no pot badar i ha d'actuar de manera ràpida perquè si la torre del Castell cau, la perdrem per sempre més i després la responsabilitat serà del Consell de Mallorca», opina.

El batle creu que «els propietaris han d'entendre que encara que estigui dins la seva propietat, el conjunt del castell d'Alaró és un patrimoni cultural de tothom i ha d'entendre també que la seva rehabilitació no pot esperar més». Gomila afegeix que «els propietaris del Castell han de donar alternatives si no estan d'acord amb el projecte i dir clarament què volen, perquè fins ara no ho han fet així en les diferents reunions que han mantingut amb els responsables de Patrimoni». El tinent de batle i president de la Fundació del Castell, Joan Simonet Borràs (PP), ha demanat els darrers dies que la propietat i els responsables de Patrimoni del CIM mantinguin una reunió en el marc de la fundació per arribar a un acord. Borràs creu que s'han d'esgotar les negociacions abans d'intervenir-hi d'urgència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.