muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El batle reconeix que la Sala fou ampliada infringint la normativa

Les obres de remodelació de les Escoles Velles també són il·legals

El pacte de govern de l'Ajuntament de ses Salines, PP-UM, espera que les noves normes subsidiàries estiguin definitivament aprovades a finals d'aquest mes o del pròxim. El document urbanístic, segons els governants locals, legalitzarà el projecte d'ampliació de la casa consistorial estrenat fa poques setmanes, que com el mateix batle va reconèixer ahir, «ha infringit la normativa». Joan Burguera (PP), detallà que aquesta iniciativa s'aprovà en ple i per unanimitat molts pocs dies després que ell entràs a formar part del Consistori, i l'assumpte el va agafar «en calçotets». Una altra actuació municipal que també vulnera la llei és la que s'està duent a terme a les Escoles Velles, que canvia de manera important la fesomia original de l'edifici projectat el 1931 per l'arquitecte Josep Alomar.

D'altra banda, els governants reiteraren la seva intenció de consolidar com a urbanes les actuals zones rurals de sa Carrotja i es Torrent, molt pròximes al centre urbà. La sessió plenària fou convocada per a les vuit i mitja del dematí, i assistiren a la sala d'actes una quinzena de residents a les esmentades àrees. La majoria està a favor de la consolidació, però també hi ha veus en contra que titllen de «farsa» i d'«il·legal» aquest objectiu de l'Ajuntament, en considerar alguns que «en els plans s'inventen carrers i construccions, a més a més de justificar un 67% d'urbanització que no té res a veure amb la realitat, en no arribar la xifra ni al 25%».

Per la seva part, Antoni Caldentey (UM), tinent de batle, destacà el benefici pel poble que significaria aquests dos nuclis urbans «que ja estan fets». Un dels temes que fou debatut és el del creixement demogràfic. Això preocupa els dirigents polítics, i d'aquí la importància que té la confecció d'unes òptimes normes subsidiàries. El PSOE rebutjà que el responsable d'Urbanisme no intervingués i divulgués també el seu parer al respecte de tot el que tenia relació amb la seva gestió municipal a la Sala.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.