algo de nubes
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

El presumpte assassí declara davant de la jutgessa de Manacor

Bernd Ecker està «bloquejat» i ha estat traslladat a l'Hospital General per seguretat

La titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Manacor es va traslladar ahir a l'Hospital General de Palma per prendre declaració a Bernd Ecker, l'alemany acusat de matar la seva companya sentimental el passat dissabte. El presumpte assassí va ser evacuat a l'hospital dilluns de capvespre, ja que es negava a ingerir aliments sòlids i aigua. A més, l'Hospital General compta amb un mòdul de seguretat per a detinguts, per la qual cosa la jutgessa que instrueix les diligències va considerar més oportuna aquesta mesura.

Ahir dematí una comissió judicial formada per la mateixa magistrada, una secretària, la forense Emilia Salas, un advocat i un intèrpret, va comparèixer al centre sanitari i va prendre declaració a l'acusat, que segons les fonts consultades es troba «bloquejat» i no col·laborà en excés amb els instructors. Bernd Ecker, de 34 anys, ni va negar ni va confirmar l'assassinat de Vicky Keler, la guia turística belga de 26 anys que va aparèixer assassinada en un camp de farratge pròxim a l'hipòdrom de Manacor. Segons sembla, l'acusat es passa la major part del dia en estat somnolent i ahir va deixar de contestar moltes de les preguntes que li va plantejar la comissió judicial. La jutgessa, tanmateix, no té molt clar si el sospitós sofreix algun tipus de trastorn mental o si, al contrari, està simulant, i per aquest motiu ha ordenat que se li realitzi un examen psiquiàtric.

Durant tot el dematí d'ahir l'Hospital General va registrar un moviment inusitat de policies relacionats amb el cas, que es varen entrevistar amb la magistrada o varen ser presents durant l'interrogatori. Un altre dels tràmits que es va realitzar ahir va ser el de prolongar la detenció de Bernd Ecker, ja que les 72 hores que preveu la Llei es complien a les nou del dematí. De fet, l'alemany va ser detingut el dissabte a aquella hora i havia de ser posat a disposició judicial abans que passassin tres dies. El seu estat físic i mental ha retardat aquesta diligència.

Vicky Keler i el seu company residien en una casa de la urbanització de ses Planes, a prop de Cala Bona, i dijous varen protagonitzar un incident que va provocar que la Policia de Son Servera acudís i detingués el germànic, que es va enfrontar als agents amb un pal. L'endemà va passar a disposició judicial i va quedar lliure. La seva al·lota el va recollir als jutjats i poc després va tenir lloc el crim.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.