algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Les noves empresàries ja poden accedir a crèdits a un 5% d'interès

La Fundació Dona Emprenedora i La Caixa implanten l'experiència

Les dones de les Balears ja poden accedir a crèdits en condicions molt favorables, coneguts com a «microcrèdits». Així ho va anunciar ahir la presidenta de la Fundació Internacional de Dones Emprenedores, Anna Mercadé. Mercadé va fer ahir una conferència sobre el tema a Can Bordils, convidada per l'associació Dones per a la Democràcia.

Segons va explicar Mercadé a Diari de Balears, «aquests instruments financers permetran a les noves empresàries poder obtenir fins a 12.000 euros (dos milions de pessetes) a un cinc per cent d'interès, i amb un termini de cinc anys per tornar-los. A més, aquest producte ofereix la possibilitat que durant els primers sis mesos les dones que contractin el 'microcrèdit' gaudeixin de sis mesos de carència (és a dir, que no estan obligades a pagar el crèdit durant el primer mig any)». Per Mercadé, aquest darrer aspecte «és molt important», perquè «el primer any, per la pròpia experència que tenc, és el més difícil».

No és casualitat que la Fundació de Dones Emprenedores ha estat qui ha anunciat a les Balears la possibilitat d'obtenir aquest crèdit, ja que és la fundació (http://www.ctv.es/fide) qui ha arribat a un acord amb La Caixa «perquè posi a l'abast de les noves empresàries fins a 1.000 milions de pessetes (sis milions d'euros) a tot Espanya», segons Mercadé. L'experiència ja té un antecedent a Catalunya, «on La Caixa va posar a l'abast de les noves empresàries 100 milions de pessetes (600.000 euros) i després que amb estudis haguem demostrat que les dones són bones pagadores i tornen els deutes es va decidir estendre l'experiència». Mercadé va subrallar, no obstant això, que «ha de quedar clar que són crèdits i no subvencions. S'han de tornar».

Una altra funció de la Fundació Internacional de Dones Emprenedores «ajudar a les dones a que puguin entrar en cercles on hi ha majoritàriament homes», segons Mercadé. En aquest sentit, la cap d'aquest lobby està «totalment a favor de la discriminació positiva».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.